Zi decizivă pentru coaliție. Dăncilă a convocat CEx PSD. Tăriceanu și Ponta, întâlnire la un hotel din Capitală

429

Premierul Viorica Dăncilă a convocat Comitetul Executiv al PSD, luni, la sediul Guvernului. În această dimineață, tot la Palatul Victoria, liderii PSD ALDE s-au întâlnit pentru a discuta despre actuala situație din coaliție. Tot astăzi are loc și întâlnirea Biroului Permanent Central al ALDE, în care se va decide dacă partidul iese de la guvernare.

Update

Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta s-au întâlnit la un hotel din București. Tot la această întâlnire au mai aprticipat Mihai Tudose și Nicolae Bănicioiu, lideri Pro România. După finalizarea întâlnirii, Ponta a venit la Camera Deputaților, pentru ședința Pro România.

Știrea inițială

În această dimineață, la sediul Guvernului, cei de la PSD și de la ALDE au discutat despre situația coaliției. La ora 16.00 ALDE are stabilit Biroul Permanent Central în cadrul căruia se decide dacă partidul rupe sau nu coaliția. La ora 17.00 membrii PSD se întâlnesc în cardul unui CEx.

Pro România se va întruni și ea, luni, în cadrul unei Delegații Naționale, pentru a-l susține pe Mircea Diaconu și a vota alianța cu ALDE, cu condiția ca aceștia să iasă de la guvernare.

ALDE a convocat Delegația Permanentă Națională pentru a vota ieșirea de la guvernare, susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale și încheierea unei alianțe electorale cu cei de la ProRomânia, conform surselor politice mainnew.ro. Astăzi este ultima șansă a Vioricăi Dăncilă să-l convingă pe Călin Popescu Tăriceanu să nu rupă Coaliția de guvernare.

ALDE a negociat cu ProRomânia încheierea unei alianțe electorale pentru susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. Călin Popescu Tăriceanu a fost de acord să renunțe la intenția sa de a candida, fiind convins de Victor Ponta că este nevoie de un candidat comun, care să nu facă parte din nici un partid politic.

Acordul între Pro România și ALDE ar cuprinde și formarea unor grupuri parlamentare comune, dar și renunțarea la funcția de președinte al Senatului din partea lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii ProRomânia susțin că toată înțelegerea cu ALDE va pica dacă aceștia nu pleacă de lângă PSD și nu rup Coaliția de guvernare.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Articolul Zi decizivă pentru coaliție. Dăncilă a convocat CEx PSD. Tăriceanu și Ponta, întâlnire la un hotel din Capitală apare prima dată în Main News.

Source: New feed