Vlad Voiculescu, despre pacientul cu arsuri care a murit după ce a fost transferat în Belgia: Am îndoieli legate de felul în care a fost tratat în România

17

UPDATEPe mine nu mă interesează autorii morali, mă interesează criminalii cu sânge rece care mi-au spus că au alte priorități(…) A fost prea târziu(n.r. transferul). Supărarea mea e pe DSU, care s-au comportat așa cum s-au comportat. Domnul cu care am vorbit prima dată mi-a spus că au alte priorități(…)Nimeni nu a vrut să își asume nimic(…) Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei se joacă cu viața oamenilor. Asta fac, nu îi interesează, calcă pe cadavre(…)Singurul meu regret este că nu am publicat mai devreme treaba asta, poate că se mișcau mai repede”, a declarat Mihaela Ganea, soția pacientului decedat, la Digi 24.

Știrea inițială

Vlad Voiculescu susține că nu există un vinovat moral în cazul pacientului cu arsuri care a murit după ce a fost plimbat prin trei spitale înainte să fie transferat în Belgia, dar a precizat că are îndoieli legate de felul în care bărbatul a fost tratat în România.  

Haideţi să definim lucrurile – dacă ar fi fost o singură persoană care să se fi opus acestui transfer al tânărului aş fi înţeles să vorbim despre un autor moral. Există un ordin de ministru al Sănătăţii comun cu ministrul de Interne, respectiv un acord care spune că DSU este responsabil atât pentru găsirea centrului în străinătate în care pot fi trataţi arşii, cât şi pentru efectuarea transferului. Astea sunt două atribuţii la DSU, dar nu putem să vorbim despre autor moral, atâtat timp cât colegii de la DSU au făcut tot ce a depins de dânşii şi anume pe 21 seara, pe 20 a fost accidentul, deja au primit înştiinţarea de la DSU. Tot atunci au început să caute centre în Europa unde să poată fi transferat pacientul. De îndată ce a fost găsit un centru, pacientul a fost transferat de îndată ce acest lucru a fost posibil tehnic. Da, a existat o defecţiune a avionului. Acesta este un lucru pe care l-am aflat de la Arafat. De îndată ce a găsit o soluţie alternativă, prin Ministerul Apărării, pacientul a fost transferat. Repet, pacientul a fost transferat de îndată ce s-a găsit un loc şi s-a putut tehnic să fie transferat. Nu cred să vorbim despre un autor moral”, a declarat Vlad Voiculescu, după dezbaterea moțiunii simple inițiate de PSD la adresa sa.

Ministrul Sănătății a adăugat că are îndoieli privind modul în care a fost tratat pacientul, în urma unor discuții pe care le-a purtat cu medicul român care lucrează la spitalul din Bruxelles unde bărbatul a fost transferat.

Dar nu putem să vorbim despre un autor moral, şi să comparăm asta cu lucruri din trecut, atâta timp cât nu existat nici măcar o singură secundă în care să fi existat un loc în străinătate şi să fi refuzat transferul. M-am ocupat personal de asta, am sunat la DSU şi de îndată ce transferul a fost posibil s-a şi efectuat”, a precizat Vlad Voiculescu.

CITEȘTE ȘI: Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, dezbătută în Parlament / Voiculescu: Autorii dezastrului din ultimii 30 de ani sunt membrii PSD / Grindeanu: Trebuie să demisionați, dacă aveți onoare

În cadrul dezbaterii moțiunii simple inițiată de PSD împotriva ministrul Sănătății, Sorin Grindeanu l-a acuzat că ar fi autorul moral pentru decesul pacientului în vârstă de 51 de ani.

„Un alt român ars a murit. Avea 51 de ani, fusese internat cu arsuri grave, după ce s-a electrocutat în ianuarie și a fost transferat cu foarte mare întârziere în Belgia. În țară a îndurat un adevărat calvar: a fost internat la Constanța, apoi mutat la Iași, acolo transferul său în străinătate a fost amânat. După o altă săptămână, a fost transferat spre spitalul belgian. Am urmărit toate etapele înfiorătoare ale acestei suferințe(…)Domnule ministru: sunteți principalul vinovat moral de moartea acestui român”, a declarat Sorin Grindeanu.

Context

Un bărbat de 51 de ani care a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului a fost plimbat prin trei spitale din țară înainte să fie transferat în Belgia.

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat în unitățile sanitare din România.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Vlad Voiculescu, despre pacientul cu arsuri care a murit după ce a fost transferat în Belgia: Am îndoieli legate de felul în care a fost tratat în România apare prima dată în Main News.

Source: New feed