Vlad Teohari cere daune de 816.000 de lei conducerii USR pentru invalidarea candidaturii sale la alegerile parlamentare

28

După ce conducerea USR i-a invalidat candidatura la alegerile parlamentare, deși fusese desemnat de organizația diaspora a partidului pe un loc eligibil, Vlad Teohari a anunțat că va solicita în instanță daune materiale de 816.000 lei.

„Consider ca a venit momentul să dau startul inevitabilului proces în instanţă, care probabil se va întinde pe câţiva ani şi care se va îndrepta în special împotriva celor 20 de persoane, membri ai Comisiei Naţionale de Arbitraj şi ai Biroului Naţional, care au votat pentru invalidarea mea. După ce am epuizat orice cale de atac în interiorul partidului, am încercat sa repar nedreptatea în justiţie. Instanţa a respins contestaţia mea la adresa listei USR PLUS, inclusiv înscrierea mea pe lista de candidaţi USR PLUS la circumscripţia diaspora. Nu mă dau bătut însă. Încerc să găsesc dreptatea, iniţiind acest nou proces, care este o acţiune în răspundere civilă. Prin invalidarea candidaturii mele, mi s-a adus un prejudiciu cert, pierderea şansei de a fi deputat, locul meu pe listă fiind 100% eligibil, aşa cum s-a şi văzut după alegeri”, a afirmat Teohari.

Vlad Teohari a precizat că are de gând să doneze suma pe care speră să o obțină de la cei care i-au invalidat candidatura.

„Este o încercare a mea şi a avocatului care mă reprezintă, colegul meu Dumitru Dobrev, de a responsabiliza factorii de decizie din USR şi pe politicieni în general. Dacă bunul simţ nu funcţionează, măcar justiţia să le arate liderilor politici că nu se pot comporta ca nişte satrapi. Nu vreau banii aceştia pentru mine. Dacă apelurile la decenţă şi justeţe morală nu au funcţionat, poate aceşti oameni vor realiza ce au făcut dacă vor fi sancţionaţi pecuniar”, a precizat Teohari.

La rândul său, avocatul Dumitru Dobrev a declarat că a decis să se implice în acest demers juridic, deoarece a constatat „accelerata degradare a aplicării regulilor de transparenţă, a democraţiei interne şi a mecanismelor de promovare a meritocraţiei” în partidul pe care l-a înfiinţat în 2015.

„Pentru mine, ca membru fondator şi ca om care se luptă de două decenii, în societatea civilă, pentru reguli şi pentru dreptate, este important pe cine şi cum trimitem în Parlament. În această toamnă am asistat la episoade înmărmuritoare în USR, precum invalidarea aberantă a lui Vlad Teohari, cu rezultatul trimiterii în Parlament a unor oameni cu CV-uri incomparabil mai puţin consistente, dar pe placul conducerii”, a precizat acesta.

Context

Candidatura lui Vlad Teohari pentru Camera Deputaţilor a fost respinsă de Comisia de Arbitraj a USR, în condițiile în care acesta obținuse cel mai mare număr de voturi de la membrii USR şi PLUS din afara țării. Ulterior, Comitetul Politic a anulat avizul Comisiei Naţionale de Arbitraj a USR şi invalidarea dispuse de Biroul Naţional, dar listele de candidaţi erau deja depuse la Biroul Electoral.

Sursa foto: Facebook / Vlad Teohari

Articolul Vlad Teohari cere daune de 816.000 de lei conducerii USR pentru invalidarea candidaturii sale la alegerile parlamentare apare prima dată în Main News.

Source: New feed