Viorica Dăncilă: Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament

438

Premierul Viorica Dăncilă, liderul PSD, a postat pe Facebook un mesaj prin intermediul căruia îl felicită pe Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului. Social-democrata susține că votul de astăzi confirmă faptul că în ALDE sunt „mulți oameni responsabili”.

„Felicitări domnului Teodor Meleșcanu pentru alegerea în funcția de președinte al Senatului României! Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament și că, așa cum am spus și aseară, avem curajul și încrederea să venim la vot cu un nou Guvern.

Am ales să îl sprijinim pe domnul Meleșcanu pentru a ne reconfirma buna-credință și asumarea față de programul de guvernare cu care am pornit în 2016, precum și respectul față de cei care au preferat să nu fugă de responsabilități. Ieșirea de la guvernare a fost luată de un grup restrâns din ALDE, iar votul de astăzi, precum și dorința domnului Meleșcanu și a altor colegi de menținere a acestei guvernări confirmă faptul că sunt mulți oameni responsabili în acest partid care respectă angajamentul pe care ni l-am luat, împreună, în fața oamenilor.

În ciuda tuturor speculațiilor și a atacurilor candidaților de profesie, noi continuăm pe drumul pe care am pornit, cel al respectului față de români și al împlinirii promisiunilor făcute”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Teodor Meleșcanu, al doilea om în stat

Teodor Meleșcanu a câștigat al doilea tur de scrutin organizat pentru Șefia Senatului. Astfel, cu 73 de voturi din cele 134, Meleșcanu devine al doilea om în stat. În primul tur, când și ALDE a avut propriul candidat, Meleșcanu a fost votat de 67 de senatori. Alina Gorghiu a fost susținută de 59 de parlamentari.

Imediat după anunțarea câștigătorului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va sesiza Curtea Constituționala pentru că Meleșcanu a fost ales cu încălcarea prevederilor regulamentului.

” Procesul de astăzi s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului de organizare a Senatului și de aceea vom face sesizare la CCR. Cei care nu sunt de acord cu procedura de azi să semneze pentru sesizarea Curții”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Articolul Viorica Dăncilă: Votul de astăzi certifică faptul că PSD are în continuare majoritate în Parlament apare prima dată în Main News.

Source: New feed