Viorica Dăncilă, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Ați ales să fiți candidatul PNL înainte de a fi șeful statului. Nu uitați să fiți om înainte de toate

460

Premierul României, Viorica Dăncilă, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă, prin care îi solicită să numească un ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a putea continua „lupta împotriva criminalității”. Social-democrata a anunțat că în zilele următoare va trimite o serie de propuneri pentru această funcție.

„Domnule președinte,

Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate și umanitate. Din toate blocajele pe care le-ați indus Guvernului României în ultima perioadă nu a rezultat nimic bun pentru oameni. Din încălcarea Constituției prin refuzarea numirii miniștrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români.

Fac către dumneavoastră, domnule președinte, un apel ferm pentru numirea unui ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, ca să putem continua reformele începute și lupta împotriva criminalității, ca să putem combate acest flagel, ca parte a datoriei noastre față de țară. Ministerul de Interne este fără un titular tocmai acum, când oamenii ne cer cu disperare să facem ceva concret pentru siguranța copiilor acestei țări. Sunt mamă și nu am cum să rămân indiferentă în fața acestui apel.

Vă voi transmite în zilele următoare o serie de propuneri pentru această funcție. Vă rog să le analizați și să îmi comunicați un răspuns. Vă rog să înțelegeți că nu îmi faceți mie o favoare, ci vă faceți datoria constituțională”, a scris Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a ales să fie candidatul PNL înainte de a fi președintele României și că ambiția acestuia pentru un nou mandat blochează activitatea Guvernului.

„Noi, cei din Guvernul României, am înțeles că e imperativ să schimbăm lucruri. Am înțeles că trebuie să reformăm sistemul, să eliminăm neajunsurile provocate de nepăsarea și neputința ultimelor guvernări. Și am început acest proces – unul de reevaluare și îmbunătățire a procedurilor și legislației, de optimizare a serviciului 112 și a modului de acțiune a autorităților în astfel de cazuri, precum și înăsprirea pedepselor.

Însă dumneavoastră, domnule președinte, ați ales să fiți candidatul PNL înainte de a fi șeful statului. Este de nepermis ca ambiția dumneavoastră pentru un nou mandat să blocheze activitatea Executivului. Iar atunci când aceste blocaje apar în domenii precum siguranța cetățeanului, vedem întâmplându-se adevărate tragedii.

Fac către dumneavoastră un apel pentru asumarea responsabilităților funcției de șef al statului și un apel la umanitate. Nu uitați să fiți om înainte de toate, domnule președinte! Nu cultivați între români sentimentul de frică pentru siguranța lor și a celor dragi! Nu permiteți ca oamenii să își piardă încrederea în autorități și în instituțiile statului! Nu ignorați aceste drame și nu uitați de poporul român!

Aștept, cu preocupare, un răspuns din partea dumneavoastră”, a mai scris șefa Executivului.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Viorica Dăncilă, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Ați ales să fiți candidatul PNL înainte de a fi șeful statului. Nu uitați să fiți om înainte de toate apare prima dată în Main News.

Source: New feed