Viorica Dăncilă: PSD susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare

433

Premierul României, Viorica Dăncilă, a postat un mesaj pe Facebook în care scrie ca impozitarea pensiilor speciale nu trebuie să fie aplicată și pensiilor militare.

Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Social-democrata susține că, fiind o țară membră a NATO, România are o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere.

“ Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a încheiat Dăncilă.

Proiectul de impozitare a pensiilor speciale a trecut de Senat

Proiectul de impozitare a pensiilor speciale a trecut de Plenul Senatului, cu 76 voturi pentru și 16 abțineri, ale senatorilor PNL. Propunerea legislativă este inițiată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și vizează ca pensiile mai mari de 7000 de lei vor fi impozitate cu 30%, iar cele mai mari de 10.000 de lei, cu 50%.

Votul final va fi dat în Camera Deputaţilor.

În forma adoptată acum, pensiile speciale ale parlamentarilor scapă, întrucât nu ajung la 7.000 de lei.

„Impactul pentru anul viitor este de aproximativ de jumătate de miliard de lei”, a spus marți Teodorovici, susține social-democratul.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Viorica Dăncilă: PSD susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare apare prima dată în Main News.

Source: New feed