Viorica Dăncilă: PSD continuă alianța de guvernare cu ALDE/ Nu am luat în calcul retragerea mea de la prezidențiale

514

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat, luni, după ședința Comitetului Executiv, că PSD a decis să continue alianța de guvernare cu ALDE. Aceasta a explicat că PSD-ALDE mai are proiecte de implementat.

”Am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE. O guvernare care mai are multe lucruri de făcut și trebuie să asigure stabilitatea guvernării în continuare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat, în contextul comunicatului ALDE în care Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut un plan de restructurare a Guvernului până pe 20 august, că PSD nu acceptă un ultimatum.

„Vreau sa fac o precizare. PSD nu acceptă un ultimatum. Discuțiile în alianță sunt constructive, nu putem vorbi de ultimatumuri între PSD si ALDE. Am discutat cu dl Tăriceanu despre restructurare. În cadrul CEX am discutat despre remaniere, nu avem in vedere o restructurare in viitorul apropiat, dar avem in vedere o remaniere a ministrilor care nu au performat si o ajustare a programului de guvernare. Nu vorbim de ultimamuri, ci de cooperare în alianță.

Cât despre o posibilă intrare a partidului Pro România în Guvern, Viorica Dăncilă a declarat în ședința CEx marea majoritate a liderilor PSD nu au fost de acord cu acest lucru.

„Am abordat subiectul, marea majoritate a colegilor au decis că nu este oportună. Noi avem o alianta puternică cu ALDE si vrem să continuăm până în 2020. Declaratiile dlui Ponta au nemulțumit colegii”, a zis Dancilă.

Întrebată dacă s-a gândit să se retragă de la prezidențiale, social-democrata a răspuns:

”Categoric, nu, nu am luat în calcul retragerea mea de la prezidențiale. Nu am discutat cu domnul Tăriceanu așa ceva. ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

 

 

 

Articolul Viorica Dăncilă: PSD continuă alianța de guvernare cu ALDE/ Nu am luat în calcul retragerea mea de la prezidențiale apare prima dată în Main News.

Source: New feed