Viorica Dăncilă, prima reacție după respingerea candidaturii Rovanei Plumb: Are în continuare susținerea mea necondiționată

456

Premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacție după ce candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european din partea României a fost respinsă. Social-democrata a anunțat că o va susține în continuare pe Plumb.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară – nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată.

O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Viorica Dăncilă a acuzat partidele de opoziție că au încercat să arate întregii lumi o Românie dezbinată.

„Tot ceea ce au făcut membrii partidelor de opoziție în ultimele zile a fost să arate întregii lumi o Românie dezbinată, scindată între interesul țării și interesele mărunte, meschine ale unor grupări. Au proiectat o Românie măcinată de ură, mize și lupte și au uitat de români, așa cum fac zi de zi, de mai bine de un an.

Însă România nu e a celor care dezbină și distrug, nu e a celor care și-i sfâșie pe ai lor și calcă în picioare interesul țării pentru propriile lor ambiții. Românii văd aceste lucruri și am încrederea că o vom vedea clar, cu toții, la votul din această toamnă”, a mai spus Dăncilă.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Viorica Dăncilă, prima reacție după respingerea candidaturii Rovanei Plumb: Are în continuare susținerea mea necondiționată apare prima dată în Main News.

Source: New feed