Viorica Dăncilă: Nu ne-am dorit niciodată ca ALDE să iasă de la guvernare. În ambele partide sunt miniștri care trebuie să plece

455

Premierul României a declarat, miercuri, că PSD nu și-a dorit niciodată ca ALDE să iasă de la guvernare, dar opțiunea este a partidului. Viorica Dăncilă a precizat că în ambele partide sunt membri ai cabinetului care trebuie să plece.

„Noi nu ne dorim să iasă ALDE de la guvernare, nu ne-am dorit niciodată acest lucru, dar opțiunea este a lor”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: În ambele partide sunt miniștri care trebuie să plece

Întrebat de ce își dorește ca ALDE să rămână la guvernare, premierul a invocat nevoia românilor de stabilitate.

„În primul rând pentru că România are nevoie de stabilitate și cred că atât PSD cât și ALDE trebuie să realizeze acest lucru. În al doilea rând, am venit împreună cu promisiuni, cu un program de guvernare în fața cetățenilor și împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsuri. Avem această datorie față de români, să ne ținem de cuvânt și să facem ceea ce am promis, pentru că aceste promisiuni nu au fost numai ale PSD sau numai ale ALDE, au fost ale coaliției”, a declarat aceasta.

Viorica Dăncilă a vorbit și despre evaluarea miniștrilor din ambele partide. Potrivit acesteia, înainte de a face publică decizia pe care o ia, va vorbi cu partenerii de coaliție.

„Legat de evaluarea miniștrilor, noi nu facem evaluarea lor în funcție de partid, facem evaluarea lor în funcție de activitatea pe care au desfășurat-o. Nu am terminat încă evaluarea, și cred că această evaluare trebuie să o discut mai întâi cu partenerii de coaliție. Nu cred că dacă vin în spațiul public și spun un anumit lucru, acest lucru va fi benefic pentru continuarea acestei coaliții. Trebuie să lămurim lucruri în interiorul coaliției. Avem din ambele partide și miniștri care trebuie să plece și miniștri care trebuie să rămână”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a mai spus că remanierea va avea loc, dar fără o restructurare în Parlament.

„Un nou program de guvernare nu putem să avem decât dacă venim la vot în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune acest vor. Vom avea o ajustare pentru că au trecut doi ani și jumătate și au intervenit și alte priorităși. Vom veni și cu măsuri pe care le așteaptă cetățenii. Venim cu remaniere, nu cu restructurare, acolo unde miniștrii nu au îndepliniit criteriile sau programul”, a spus aceasta.

Întrebată dacă este normal să existe doi candidați la prezidențiale într-o singură coaliție, Viorica Dăncilă a completat:

„Eu știu că este firesc ca PSD să aibă candidat la alegerile prezidențiale. Nu pot vorbi în numele ALDE, dar știu că PSD trebuie să aibă candidat”.

Foto: Inquam photo/ George Călin

Articolul Viorica Dăncilă: Nu ne-am dorit niciodată ca ALDE să iasă de la guvernare. În ambele partide sunt miniștri care trebuie să plece apare prima dată în Main News.

Source: New feed