Viorica Dăncilă, noul consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

30

Viorica Dăncilă, fost premier și fost candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2019, a fost numită consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, potrivit unor surse politice.

Fostul premier ar urma să fie consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, urmând să ocupe postul de la 1 iunie, informează Antena 3.

Mugur Isărescu a fost susținut de PSD, în 2019, pentru un nou mandat în fruntea BNR, în ciuda opoziției mai multor lideri vocali ai partidului. La acel moment, formațiunea era condusă de Viorica Dăncilă, care ocupa și postul de prim-ministru.

„Este important şi bineînţeles guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic. (…) O să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator şi un post în executiv. Florin Georgescu şi Leonardo Badea sunt propunerile PSD”, spunea Viorica Dăncilă, în iulie 2019.

Articolul Viorica Dăncilă, noul consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu apare prima dată în Main News.

Source: New feed