Viorica Dăncilă: În această seară am văzut un nou episod al nepăsării și a disprețului prezidențial. Nu îmi este teamă să merg în Parlament

383

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD din Șos. Kiseleff că prin respingerea miniștrilor propuși miercuri, Klaus Iohannis se poziționează împotriva românilor.

„Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturilor Guvernului de a funcționa normal. Președintele se poziționează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluția deblocării ministerelor, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri și să modificăm acte normative pentru ca oamenii și agențiile guvernamentale să își poată primi salariile. Domnul Iohannis a văzut apelul sindicatelor, care reclamau că oamenii nu își primesc banii, că este un drept fundamental și că statul are obligația de a-l respecta. În această seară am văzut un nou episod al nepăsării și a disprețului prezidențial”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul susține că președintele Iohannis a intrat în jocul liderului ALDE, Călin Popescu Tpriceanu, „celui căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut, decât să își vorbească de rău proprii colegi de partid”.

„E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc și îi amenință de câte ori au ocazia, că o să le taie veniturile, însă, președintele a adus acest lucru la un alt nivel, pur și simplu le refuză dreptul la plată celor care muncesc.  Așadar, fie Klaus Iohannis s-a hotărât să adopte tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu, fie a ales să intre în jocul lui Călin Popescu Tăriceanu, celui căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut, decât să ne scrie scrisori și să își vorbească de rău proprii colegi de partid, pe care tot dumnealui i-a sacrificat prin ieșirea de la guvernare. Am văzut astăzi o nouă alianță de conjunctură între domnul Iohannis și domnul Tăriceanu, alianța ipocriziei și distrugerii. În campanie, acești oameni se transformă”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor propuși de Viorica Dăncilă

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că refuză numirea miniștrilor propuși ieri de Viorica Dăncilă.

„Această remaniere este neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a motivat că propunerea premierului Viorica Dăncilă de a numi șase noi miniștri este „cras neconstituțională”.

„Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă între timp este foarte clar și s-a anunțat și public și în scris că ALDE a părăsit coaliția de guvernare. Deci nu încape nicio îndoială, Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului”, a declarat Klaus Iohannis.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Viorica Dăncilă: În această seară am văzut un nou episod al nepăsării și a disprețului prezidențial. Nu îmi este teamă să merg în Parlament apare prima dată în Main News.

Source: New feed