Viorica Dăncilă, despre violențele din Piața Constituției: Mi s-a spus că nu s-a intervenit pentru că nu avem ministru

515

Viorica Dăncilă susține că forțele de ordine nu au intervenit în scandalul din Piața Constituței pentru că „nu avem ministru”. Premierul, a declarat, la România TV, că acest răspuns l-a primit după ce a cerut explicații pentru ceea ce s-a întâmplat în fața Palatului Parlamentului, zonă centrală unde se află mai multe instituții de forță. 

„Eu cred că există implicaţie din partea instituţiilor statului, cred cu tărie acest lucru, dar într-adevăr mai avem anumite lucruri pe care trebuie să reglementăm şi unul dintre ele este faptul că în acest moment eu nu am ministru la Ministerul Afacerilor Interne. (…) Sunt anumite lucruri care trebuiesc reglementate de oameni care trebuie să dea dovadă de responsabilitate. (…)

În fața Parlamentului a fost o bătaie. Am dat telefoane să văd ce se întâmplă, am întrebat de ce nu s-a intervenit. Și oamenii mi-au spus: Cu tot respectul, doamna premier, dar nu avem ministru”, a spus Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, premierul Dăncilă dă vina pentru lipsa de reacție a autorităților dar și pentru greșelile care s-au făcut în ultima vreme pe „moștenire”. Ea mai afirmă că procurorul șef la fost „destituit politic”

„Am cerut să se facă un control şi să vedem de ce nu s-a intervenit. Sunt lucruri care s-au moştenit. Am văzut că acum, din punct de vedere politic, se destituie procurori şefi…Vreau să vă spun că dacă eu făceam acest lucru şi ceream destituirea şefului DIICOT era linşaj, dar, vedeţi, şi aici se foloseşte dubla măsură. Nu aveam voie şi nici nu făceam acest lucru, pentru că nu mi se pare normal. Eu nu spun, nu îl cunosc pe şeful DIICOT personal, nu am stat niciodată de vorbă, nu ştiu dacă a fost bun sau n-a fost bun, trebuie să ai nişte motive şi ce rezolvă acest lucru”, a spus Dăncilă.

Procurorul șef Felix Bănilă nu a fost destituit, și-a prezentat „demisia de onoare”, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis. Bănilă a afirmat cu nu a eșuat în îndeplinirea atribuțiilor.

Foto: INQUAM PHOTOS/Adel Al-Haddad

Articolul Viorica Dăncilă, despre violențele din Piața Constituției: Mi s-a spus că nu s-a intervenit pentru că nu avem ministru apare prima dată în Main News.

Source: New feed