Viorica Dăncilă, despre legea care obligă copiii să plătească pensii părinților: Guvernul nu o susține

531

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că Guvernul nu susține inițiativa deputatului Dumitru Gherman, care i-ar obliga pe copii să le plătească pensii părinților și bunicilor.

„Am văzut în spaţiul public că se discută foarte mult despre acea iniţiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreţinerii părinţilor, aşa-numita Lege a Recunoştinţei. Este opinia unor deputaţi. În Parlamentul României sunt foarte multe iniţiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susţinută de Guvernul României şi nici de PSD. Dacă vă uitaţi sunt foarte multe iniţiative legislative, dar de la o iniţiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această iniţiativă, această Lege a Recunoştinţei, nu este susţinută nici de Guvernul României, nici de PSD”, spune Viorica Dăncilă.

Proiectul de lege numit „pensia de sprijin pentru părinți și bunici” a generat numeroase controverse în spatiul public.  Mai mulți membrii PSD și ALDE, printre care şi Niculae Bădălău, ministrul Economiei au depus iniţiativa legislativă la Senat. Proiectul a fost semnat de 73 de deputați PSD. Liberalii cer retragerea proiectului.

sursa foto: Viorica Dancila/ Facebook

Articolul Viorica Dăncilă, despre legea care obligă copiii să plătească pensii părinților: Guvernul nu o susține apare prima dată în Main News.

Source: New feed