Viorica Dăncilă anunță că PSD va avea un grup care va monitoriza activitatea Guvernului

356

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat marți seara că social-democrații vor forma un grup care va monitoriza constant activitatea Guvernului Orban „pentru a preveni toate aceste abuzuri și toate aceste nedreptăți pe care Iohannis și Guvernul său le pregătesc românilor”.

„Grupul va fi format din foști miniștri și alți specialiști în diverse domenii ai PSD, și va prezenta rapoarte periodice cu privire la derapajele acestui Guvern”, a declarat Viorica Dăncilă.

Social-democrata susține că președintele Klaus Iohannis a mers să facă declarații politice la Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne ca să le arate miniștrilor „cine i-a pus acolo”.

„Repet și vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: candidatul Iohannis a mers astăzi să facă declarații politice și să supravegheze personal intrarea în drepturi a Ministrului Justiției și a Ministrului Afacerilor Interne, în contextul în care duminică sunt alegerile prezidențiale și săptămâna viitoare este termenul în dosarul celebrelor șase case.

Vă dați seama la ce abuz asistăm chiar din prima zi de activitate a acestui Executiv? Ce formă odioasă de presiune pune președintele țării pe aceste ministere, unde are un interes personal, direct?

Am spus încă de aseară că și-a instalat locotenenții la Palatul Victoria, acest Guvern proprietate personală, și iată că astăzi vedem primele sfidări, primele abuzuri, primele presiuni puse de acest președinte dictator pe instituția Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Ne vom asuma cu maximă seriozitate rolul de opoziție

Fostul premier a repetat că social-democrații își vor asuma cu „maximă seriozitate rolul de opoziție”.

„Am spus foarte clar că ne vom asuma cu maximă seriozitate rolul de opoziție. Și nu o vom face doar politic, ci și prin acțiuni concrete menite să sprijine  și să apere românii de toate aceste măsuri injuste, crude, care au indus o stare generală de nesiguranță și de teamă.

Au mai rămas doar 19 zile până când vom scăpa România și românii de acest președinte dictator care trebuie oprit la vot din a acapara toate instituțiile statului și a îngenunchea România”, a încheiat Viorica Dăncilă.

Sursa photo: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Viorica Dăncilă anunță că PSD va avea un grup care va monitoriza activitatea Guvernului apare prima dată în Main News.

Source: New feed