Viorica Dăncilă a convocat prima ședință de guvern după demisiile miniştrilor ALDE

479

Premierul Viorica Dăncilă a convocat prima ședință de Guvern, pentru luni, după ce miniștrii ALDE și-au dat demisia, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Sursele citate au precizat că potrivit art. 38 din Codul Administrativ, premierul poate convoca ședința de guvern în lipsa celor trei miniștri ALDE, însă nu pot adopta acte normative. Ședința urmează să aibă loc luni, în jurul orei 16:00, înainte de ședința Comitetului Extecutiv al PSD.

În prezent, ministerul Mediului, al Energiei și al Relației cu Parlamentul au rămas fără conducere, după ce miniștrii ALDE Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Anton Anton au demisionat din funcție pe 27 august, în urma deciziei liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu de a renunța la guvernare.

Cu toate acestea, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a rămas în funcție, asumându-și faptul că va fi exclusă din partid.

Klaus Iohannis a respins miniștrii interimari propuși de Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a respins pe 5 septembrie propunerile lui Dăncilă pentru miniștri interimari și contrazice afirmațiile premierului potrivit cărora țara este instabilă din cauza faptului că Guvernul este blocat, subliniind că în guvernarea PSD au fost schimbați 80 de miniștri.

Propunerile de miniştri interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă sunt Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

„Revenind la situația politică, criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil față de guvernarea României. Această criză, de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani, tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave, care vor fi resimțite de toți cetățenii.

Conflictele din coaliția de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne și târguielile pe funcții nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor.

Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și, ca atare, resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari.”, a declarat președintele României.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Articolul Viorica Dăncilă a convocat prima ședință de guvern după demisiile miniştrilor ALDE apare prima dată în Main News.

Source: New feed