VIDEO Nicușor Dan, după ce Consiliul General a suspendat PUZ-urile în 5 sectoare: Orașul are nevoie de dezvoltare, însă trebuie făcută pentru cetățean

245

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a declarat mulțumit de suspendare pentru 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, arătând că acestea creau premisele blocării unor proiecte importante de dezvoltare, unul dintre acestea fiind metroul de suprafață.

Cele mai importante declarații făcute de Nicușor Dan: 

– Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat.

– Majoritatea din Consiliul General a luat astăzi o decizie curajoasă.

– Într-o capitală în care oamenii au boli respiratorii din cauza poluării, urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde.

– Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață.

– Orașul are nevoie de dezvoltare, însă trebuie făcută pentru cetățean.

Context

Consiliul General a aprobat vineri, într-o ședință extrem de tensionată, suspendarea pentru 12 luni a Planurilor Urbanistice Zonale în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, ce permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Lovitură pentru rechinii imobiliari. PUZ-urile în 5 sectoare ale Capitalei, suspendate pentru 12 luni

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul VIDEO Nicușor Dan, după ce Consiliul General a suspendat PUZ-urile în 5 sectoare: Orașul are nevoie de dezvoltare, însă trebuie făcută pentru cetățean apare prima dată în Main News.

Source: New feed