Victor Costache a preluat madatul de ministru al Sănătății: „Sărăcia este greu de manageriat”/Examenul de rezidențiat, prima prioritate a ministrului

389

Victor Costache și-a preluat, joi dimineață, mandatul de ministru al Sănătății. Prezent la o conferință de presă, alături de Ludovic Orban și Raluca Turcan, predecesorul Sorinei Pintea a spus că „sărăcia este greu de manageriat” și că una din prioritățile sale este rectificarea bugetară pozitivă, dar și examenul de rezidențiat.

„O prioritate-știu că nu o să-i placă domnului prim-ministru-este de a găsi imediat o soluție pentru a obține o rectificare bugetară pozitivă, mă voi lupta întotdeauna.

A treia prioritate este analiza stadiului dezvoltării spitalelor regionale, este un proiect de interes național. Toată lumea vorbește de spitale regionale, dar trebuie să vedem că existe și alte proiecte la nivel local. Nu contează culoarea politică”, a declarat Victor Costache.

Premierul Orban i-a răspuns prin a-i spune „să stea liniștit”

„Fiți liniștit, domnule ministru, că deja am vorbit cu ministrul Finanțelor”, a declarat Orban.

Principala prioritate a noului ministru al Sănătății este organizarea examenului de rezidențiat. Costache a dat asigurărică niciun candidat care va reuși să treacă pragul de 60% la examenul de rezidențiat nu va rămâne fără post.

„În primul rând, la preluarea mandatului, vom încerca să menținem funcționarea normală a Ministerului și a programelor în curs și să prioritizăm câteva direcții principale. Unul din primele aspecte care trebuie menținute funcționale este examenul de rezidențiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întreaga țară care se pregătesc de an de zile pentru acest examen. Este un examen dificil, un examen de cotitură în viața oricărui tânăr absolvent de medicină, așa că susținem desfășurarea acestui examen conform procedurii în vigoare pe 8 decembrie.

Nu vrem să schimbăm regulile jocului și acest examen va avea loc pe 8 decembrie. Domnul prim-ministru ca și echipa noastră au promis că niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60% și să reușească la examenul de rezidențiat nu va rămâne pe dinafară se vor găsi soluții pentru toți acești tineri. România e țară în care resursa umană este deficitară avem un număr de peste 30.000 de medici care au părăsit țara în ultimii 10 ani. Ar fi aberant să nu integrăm acești tineri care au muncit timp de șase ani și au reușit la un examen de licență. Ei sunt importanți pentru țara noastră și sistemul medical”, a mai afirmat ministru.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Victor Costache a preluat madatul de ministru al Sănătății: „Sărăcia este greu de manageriat”/Examenul de rezidențiat, prima prioritate a ministrului apare prima dată în Main News.

Source: New feed