Vicepreședinte USR: Poate noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic Orban. Ar oferi mai mult stabilitate guvernării/ Nu există opțiunea de a ieși de la guvernare

30

Vicepreședintele USR, Iulian Bulai, susține că Ludovic Orban ar putea fi o variantă mai bună de premier, menționând că la acest moment nu există opțiunea ca USR-PLUS să iasă de la guvernare.

 ”L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experiență politică uriașă. Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deținută de către aceeași persoană care deține puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliția de guvernare care dă premierul. De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad și despre USR, este despre conflictul intern din PNL și campania internă care se desfășoară în lumina Congresului PNL din toamnă. De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate și de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul și de ce nu, chiar și premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere”, a declarat Bulai, la RFI.

”Decizia este unanimă în rândul miniștrilor USR PLUS cu privire la lipsa de încredere față de premierul Cîțu, dar nu există opțiunea de a ieși de la guvernare, pur și simplu, am primit acest mandat, mergem înainte, facem reforme, rezolvăm această criză și guvernăm țara”, a completat acesta.

Articolul Vicepreședinte USR: Poate noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic Orban. Ar oferi mai mult stabilitate guvernării/ Nu există opțiunea de a ieși de la guvernare apare prima dată în Main News.

Source: New feed