Veste bună pentru români. Circulația în afara localității va fi posibilă fără completarea declarației pe proprie răspundere/ Anunțul președintelui

271

Cea mai așteptată măsură de relaxare de către români a fost anunțată, joi, de președintele Klaus Iohannis: de la 1 iunie se va putea circula liber în afara localității, fără a fi nevoie de completarea declarației pe proprie răspundere.

„În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina, sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate”, a declarat șeful statului.

De mai bine de două luni de zile, românii nu au mai putut circula liber. În martie, a fost decretată starea de urgență, care a impus circulația în afara locuinței, decât pentru anumite motive esențiale, cum ar fi cumpărături, asistență medicală sau mersul la muncă.

După finalizarea stării de urgență, a fost instituită starea de alertă, motiv pentru care Guvernul a realizat o lege prin care a restricționat libera circulație în afara localității.

În acest context, de la 1 iunie, românii vor putea circula în afara localității fără a completa renumita declarație pe proprie răspundere.

Articolul Veste bună pentru români. Circulația în afara localității va fi posibilă fără completarea declarației pe proprie răspundere/ Anunțul președintelui apare prima dată în Main News.

Source: New feed