USR vrea candidat unic al opoziției la alegerile pentru primăria Capitalei din 2020

469

USR cere opoziției să susțină un candidat unic la Primăria Capitalei. Și asta pentru că alegerile locale sunt organizate într-un singur tur. Propunerea USR pentru candidatul la Primăria Capitalei este Nicușor Dan care, în 2016, a pierdut în fața Gabrielei Firea. Nicușor Dan nu mai este membru USR, însă este susținut de mulți dintre foștii colegi. 

„Părerea mea personală este că Nicuşor ar fi bine să fie singurul candidat al întregii opoziţii la Primăria Capitalei pentru că are cele mai mari şanse aşa cum apar lucrurile şi mi-aş dori foarte mult să nu repetăm ceea ce s-a întâmplat la alegerile anterioare, când dacă ar fi existat înţelepciune atunci Nicuşor Dan ar fi fost primar general al Capitalei, dar repet este o părere personală”, a declarat Stelian Ion, în Parlament.

USR este în alianță cu PLUS, care are deja propriul candidat la primăria Capitalei, pe Vlad Voiculescu.

„Eu cred că să găsesc soluţii şi se poate depăşi acest impediment. Nu văd nici o problemă în acest sens, ar fi vorba de o competiţie, care dintre cei doi ar avea cele mai mari şanse şi mi se pare absolut firească asemenea competiţie, chiar îmi doresc ca cel care are cele mai mari şanse să fie nominalizat pentru această candidatură”, a declarat Stelian Ion.

În 2016, opoziția a ratat primăria Capitalei pentru că partidele nu s-au înțeles pentru susținerea unui candidat unic. Deși Nicușor Dan era bine cotat în sondaje, PNL a refuzat să îl susțină. Liberalii au avut mai multe încercări de a propune candidați: Ludovic Orban, Cristian Buşoi, Marian Munteanu şi, în final, Cătălin Predoiu.

 

Articolul USR vrea candidat unic al opoziției la alegerile pentru primăria Capitalei din 2020 apare prima dată în Main News.

Source: New feed