USR solicită social-democraților desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu

469

USR le-a cerut membrilor PSD din Comisia specială de investigare a eventualelor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare, comisie condusă de Lia Olguța Vasilescu, să urgenteze desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, tablete folosite la alegerile europarlamentare și care trebuie să fie utilizate și la alegerile prezidențiale. Membrii USR susțin că în caz contrar, există riscul major ca desfășurarea alegerilor din noiembrie să fie viciată.

”Prin această dispoziție arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidențiale, lăsând foarte puțin timp instituțiilor implicate să se pregătească pentru scrutin. De asemenea, USR urmărește cu îngrijorare cursul dezbaterilor din comisie, unde reprezentanții PSD încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei „fraude electorale” fără a avea nicio bază reală”, se arată într-un comunicat al USR.

Uniunea a declarat că toată activitatea comisiei de anchetă creată de PSD-ALDE a avut scopul de a discredita Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), astfel încât PSD să poată manipula rezultatele viitoarelor alegeri.

„Încă din iulie, a fost evident că PSD urmărește să obțină controlul asupra Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV), sistem care are un rol foarte important în prevenirea fraudelor la alegeri. Tocmai de aceea numărul semnalărilor pentru ambele procese electorale din luna mai 2019 a fost mult mai mic (9.282!) în comparație cu numărul semnalărilor transmise la alegerile parlamentare din 2016 (246.573) și la alegerile locale din 2016 (40.261), deși în luna mai 2019 s-au desfășurat simultan doua procese electorale”, a afirmat și deputatul USR Daniel Popescu, secretar al Comisiei de anchetă

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea.

 

Articolul USR solicită social-democraților desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu apare prima dată în Main News.

Source: New feed