USR rămâne ferm pe poziție. Formațiunea susține alegerile anticipate

446

Liderii USR au discutat, luni seară, pentru stabilirea acțiunilor partidului în perioada următoare și au luat hotărârea de a susține în continuare organizarea alegerilor anticipate. Liderii formațiunii au susținut ca USR să nu intre la guvernare fără alegeri anticipate care să dea o nouă majoritate în Parlament și un mandat clar forțelor reformiste.

”USR și Alianța USR PLUS au spus constant că vom intra la guvernare doar după alegerile parlamentare anticipate sau la termen și poziția rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD – în oricare dintre formele sale parlamentare – care va deveni arbitrul oricărei strategii”, a explicat președintele USR Dan Barna după ședința de partid.

Din discuția liderilor USR a reieșit că parlamentarii USR ar putea analiza acordarea votului de învestitură unui cabinet de tranziție care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor, cu anumite condiții care să demonstreze voința unei majorități parlamentare pentru reforme.

Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

Adoptarea inițiativei “Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

Conducerea partidului susține că toate condițiile de mai sus trebuie îndeplinite înainte de votul de învestitură, totodată, ele pot fi îndeplinite într-o singură zi de muncă la Parlament, pentru că toate aceste proiecte sunt blocate acum în Legislativ.

La cele patru condiții se adaugă faptul că orice membru al guvernului trebuie să respecte criteriile de integritate USR.

Foto: Inquam photos/ Virgil Simonescu

Articolul USR rămâne ferm pe poziție. Formațiunea susține alegerile anticipate apare prima dată în Main News.

Source: New feed