USR-PLUS și UDMR susțin varianta Ludovic Orban premier și Dan Barna președinte al Camerei Deputaților. Propunerea a stârnit tensiuni în PNL: Florin Cîțu refuză să se retragă

41

USR-PLUS și UDMR l-ar susține pe Ludovic Orban în funcția de premier, postul de președinte al Camerei Deputaților urmând să îi revină lui Dan Barna, potrivit surselor gândul.ro. Acesta ar fi rezultatul întâlnirii de marți dintre Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache. Propunerile au stârnit tensiuni în PNL, Florin Cîțu, propunerea liberalilor de premier, refuzând să se retragă din cursă, relatează news.ro.

Ludovic Orban a propus, într-o ședință restrânsă, ca Florin Cîțu să renunțe la ocuparea funcției de premier, însă mai mulți lideri din PNL s-au opus.

”E o bătaie de joc la adresa lui Florin Cîţu şi la adresa partidului. Nu putem să facem asta încă o dată (n.r Florin Cîțu a mai renunțat, în primăvară, la funcția de premier, în favoarea lui Ludovic Orban)”, ar fi spus Robert Sighiarătu, secretarul general al PNL, informează news.ro.

Sursa citată arată că Florin Cîțu i-ar fi transmis lui Orban că nu se retrage „sub nicio formă” , pentru că și-ar pierde credibilitatea. Acesta ar fi fost sprijinit de Rareș Bogdan, care ar fi precizat că președintele României are ultimul cuvânt.

Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare sunt blocare, după ce liderii USR-PLUS și PNL nu au ajuns la un consens privind distribuirea funcțiilor.

Articolul USR-PLUS și UDMR susțin varianta Ludovic Orban premier și Dan Barna președinte al Camerei Deputaților. Propunerea a stârnit tensiuni în PNL: Florin Cîțu refuză să se retragă apare prima dată în Main News.

Source: New feed