USR PLUS, după ce premierul a demis eșalonul 2 din Guvern: Face ca Dragnea. Nu are ce căuta în această funcție

15

USR PLUS susține că Florin Cîțu a dat afară secretarii de stat puși în funcție de partid, chiar dacă nu erau membri ai formațiunii, și îl compară pe premier cu Liviu Dragnea, acuzându-l că ar lua decizii politice pentru a obține funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 septembrie. 

Florin Cîțu face ca Dragnea: își pune oamenii de partid în funcții-cheie care să îi servească intereselor proprii și își cumpără voturi în partid cu banii românilor prin PNDL 3. Astfel de acțiuni, prin care tu ca premier dai afară oameni din guvern care au pus umărul la dezvoltarea și modernizarea României prin acțiuni concrete în ultimele opt luni, arată foarte clar că totul pentru tine este un joc politic și că nu ai ce căuta în această funcție”, potrivit unui comunicat de presă transmis de USR PLUS.

USR PLUS susține că premierul a demis doi secretari de stat de la Ministerul Economiei care nu erau membri ai partidului.

La Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Cîțu a demis un fost prorector al Universității Babeș-Bolyai, apolitic”, potrivit sursei citate.

Printre secretarii de stat demiși de premier, care nu erau membri USR PLUS, se numără: Horațiu Cosma, Adrian Covăsnianu, Oana Ursache, Alexandru Dimitriu, Mihaela Bădoiu, Florin Andrei, Costin-Traian Rădulescu, Ovidiu-Mircea Dărăban, Valentina Saygo, Corina Atanasiu, Emil Sămărtinean, Monica Althamer, Paul Ene, George Cățean, Irina Alexe, Simona Fătu, Raul Pop, Aurelian Mihăilescu, Marius Vulcan, Iulia Popovici, Alina Pop, Vlad Sincă, Tudor Oprea, Adrian Ștefan Cîrstea, Elena Tudose și Cristian Marius Litan.

Mesajul nostru pentru colegii noștri din ministere este următorul: efortul vostru din ultimele luni a contat enorm și ne-a ajutat să aducem o schimbare reală în România și pentru asta vă mulțumim. Ultimele zile ne-au arătat, încă o dată, cât de mare este miza reformelor pe care noi, USR PLUS, ni le-am asumat la guvernare și cât de important este să continuăm pe acest drum”, potrivit comunicatului USR PLUS.

Context

Reamintim că Florin Cîțu a demis în cadrul ședinței de Guvern de joi, 9 septembrie, prefecții și subprefecții USR PLUS. USR PLUS a rămas miercuri seară și fără secretarii de stat din Guvern, după ce deciziile de revocare, semnate de premier, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Premierul a precizat că nu vor fi numiți alți oameni în locul celor demiși și că atribuțiile acestora vor fi preluate de oficialii PNL și UDMR din Guvern.

Joi, la ora 16, plenul reunit Parlamentului a fost convocat pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Dezbaterea și votul vor fi organizate după data de 15 septembrie, adică după ce Curtea Constituțională se va pronunța asupra sesizării făcută de premier, în legătură cu moțiunea de cenzură.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Articolul USR PLUS, după ce premierul a demis eșalonul 2 din Guvern: Face ca Dragnea. Nu are ce căuta în această funcție apare prima dată în Main News.

Source: New feed