USR-PLUS, despre șefia Camerei Deputaților: Multe angajamente importante pentru noi nu pot fi îndeplinite dacă nu sunt asigurate și pârghiile parlamentare

27

Reprezentanții USR-PLUS susțin că își doresc președinția Camerei Deputaților, deoarece ar fi Cameră decizională pe majoritatea domeniilor în care Alianța își propune să promoveze reforme pentru România. 

De când au debutat discuțiile pentru formarea coaliției de centru-drepta și pentru creionarea programului de guvernare, am fost acuzați că vizăm președinția Camerei Deputaților doar pentru a adăuga o funcție la palmares.

Adevărul este că, în actualul sistem de funcționare a Parlamentului, Camera Deputaților este Cameră decizională pe majoritatea domeniilor în care USR PLUS își propune să promoveze reforme importante pentru România. Lucru care se poate vedea foarte ușor prin parcurgerea Angajamentelor USR PLUS la guvernare, respectiv a Constituției și a Regulamentului Camerei Deputaților”, potrivit unui comunicat transmis de USR-PLUS.

USR-PLUS menționează că principalele teme abordate în campania electorală nu ar putea fi îndeplinite dacă nu sunt asigurate pârghiile parlamentare necesare.

Camera Deputaților este Camera care decide definitiv, de exemplu, atât pe subiectul eliminării unor categorii de pensii speciale, cât și pe impozitarea celorlalte categorii de pensii speciale.

Reevaluarea tuturor modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală în epoca Dragnea, un alt angajament USR PLUS, nu poate nici ea să fie făcută complet și în timp util fără pârghiile din Camera Deputaților.

La fel, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, revenirea la două tururi pentru alegerea primarilor și șefilor de consilii județene și reforma electorală.

Și în ceea ce privește reforma sistemului de Sănătate, reducerea birocrației, sprijinirea antreprenorilor și diferitele măsuri fiscale benefice, gen Zero taxe pe salariul minim, Camera Deputaților este decizională și avem tot interesul ca proiectele noastre să nu fie blocate ori modificate până la punctul în care nu mai răspund nevoilor actuale ale României.

Toate acestea și multe alte angajamente importante pentru USR PLUS nu pot fi îndeplinite dacă nu sunt asigurate și pârghiile parlamentare necesare. Iar noi, USR PLUS, avem de gând să ne ținem promisiunile făcute în fața românilor!”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos / Eduard Vinatoru

Articolul USR-PLUS, despre șefia Camerei Deputaților: Multe angajamente importante pentru noi nu pot fi îndeplinite dacă nu sunt asigurate și pârghiile parlamentare apare prima dată în Main News.

Source: New feed