USR PLUS cere convocarea unui referendum pentru demiterea primarului PSD din Agigea

28

Filiala USR PLUS din Agigea a anunțat vineri, 24 septembrie, că a depus la Prefectura Constanța cererea pentru organizarea unui referendum local de demitere a primarului PSD Maricel Cîrjaliu, după ce a strâns toate semnăturile necesare din partea cetățenilor, în ceea ce reprezentanții partidului arată că ar fi o premieră pentru România.

În Consiliul Local Agigea s-a format o majoritate cu scopul de a se dedica nevoilor cetățenilor din comuna Agigea și nu intereselor personale ale unor persoane. Primarul PSD-ist Maricel Cîrjaliu nu a fost de acord cu această majoritate, motiv pentru care a luat decizia să blocheze întreaga activitate a Consiliului Local”, a declarat Gabriel Ciobanu, președintele USR PLUS Agigea.

Procedura de strângere de semnături a durat peste 6 luni, iar cetățenii și-au exprimat nemulțumirea față de blocajul creat de primar în administrația locală, potrivit unui comunicat de presă transmis de USR PLUS.

Solicit public pe această cale primarului PSD-ist Maricel Cîrjaliu să își dea demisia în urma voinței cetățenilor care a fost arătată prin semnăturile acordate în toată această perioadă. Solicit conducerii PSD să ia act de dorința cetățenilor și să îi retragă sprijinul politic al primarului din Agigea, trimis în judecată de curând de DNA pentru abuz în serviciu”, a adăugat președintele filialei USR PLUS din Agigea.

Primarul Cîrjaliu a fost trimis în judecată de DNA în anul 2020, fiind acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi girat exproprierea unui teren de 8.940 de mp, din patrimoniul unei societăți comerciale, în domeniul privat al comunei Agigea.

Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel”, arătau procurorii DNA

La conferința de presă organizată de USR PLUS vineri, în fața Prefecturii Constanța, au participat și lideri naționali ai partidului, printre care Stelian Ion, Dan Barna, Anca Dragu, Cristian Ghinea, Radu Mihail sau Cristian Seidler.

Situație opusă la București

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat pe 7 august că a demarat strângerea de semnături pentru convocarea unui referendum local ce are ca scop demiterea primarului USR PLUS din Sectorul 1, Clotilde Armand.

La inițiativa PSD s-au alăturat mai multe partide, printre care Pro România, condus de Victor Ponta, ALDE, partidul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Ecologist Român (PER), casa unor foști social-democrați, printre care Cătălin „Mitralieră” Rădulescu, Șerban Nicolae sau Liviu Pleșoianu și PPU-sl, partidul sub sigla căruia Cristian Popescu Piedone a câștigat alegerile în Sectorul 5.

Sursă foto: INQUAM Photos / Eduard Vinatoru

Articolul USR PLUS cere convocarea unui referendum pentru demiterea primarului PSD din Agigea apare prima dată în Main News.

Source: New feed