USR PLUS acuză un blat între PNL și PSD: Marcel Ciolacu, noul membru în echipa câștigătoare / Ludovic Orban: Voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură

16

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, acuză Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) că ar colabora în Parlament pentru a amâna depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, după 3 încercări nereușite de stabilire a calendarului. Acuzațiile venite din partea USR PLUS au fost confirmate și de șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Am văzut în Parlamentul ăsta niște zile negre acum câțiva ani de zile, când Dragnea făcea ce voia și nu avea respect pentru regulamente. PSD și PNL refuză dreptul parlamentarilor să depună moțiune. Am văzut că dincolo de declarațiile domnului Ciolacu, vedem că echipa câștigătoare are un nou membru: domnul Marcel Ciolacu, pare că a fost recrutat de Florin Cîțu, iar singura lui misiune e să îl protejeze la Palatul Victoria”, a declarat Ionuț Moșteanu, la finalul ședinței Birourilor Permanente ale Parlamentului (BPR) de luni, 6 septembrie.

USR PLUS acuză „un abuz constituțional fără precedent”, după ce, în cadrul ședinței BPR de luni, a fost discutată o solicitare venită din partea liberalilor, potrivit căreia semnăturile de pe moțiunea de cenzură ar trebui să fie analizate de Comisia de statut.

Deși solicitarea PNL a fost aprobată de Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, cu 9 voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” și 2 abțineri (din 18 membri prezenți), nu s-au strâns suficiente voturi „pentru”, adică 50%+1, pentru a putea fi trimisă către Comisia de statut, întrucât parlamentarii PSD au ieșit din ședință înainte de vot.

Ludovic Orban a declarat, ulterior, că solicitarea PNL ar fi fost pusă pe ordinea de zi la solicitarea liderului deputaților PSD, Alfred Simonis.

PSD a decis să își retragă reprezentanții din BPR, au plecat toți cei 8 reprezentanți ai PSD, rămânând parlamentarii celorlalte formațiuni politice”, a precizat Orban.

Președintele PNL s-a abținut să voteze solicitarea PNL, argumentând că nu ar avea o bază constituțională.

Nimeni nu poate să cenzureze dreptul unui parlamentar de a semna o moțiune de cenzură. Semnarea este un act de voință individuală, doar cel care a semnat poate să conteste validitatea semnăturii”, a spus Ludovic Orban.

După 3 încercări nereușite de stabilire a calendarului moțiunii, întrucât ședințele Birourilor Permanente Reunite de vineri, sâmbătă și luni nu au întrunit cvorum, președintele Camerei Deputaților a anunțat că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură, indiferent dacă se va întruni cvorumul în următoarea ședință a BPR.

Obligația președintelui Camerei e de a prezenta moțiunea de cenzură și de a comunica Guvernului depunerea moțiunii de cenzură”, a explicat președintele Camerei Deputaților.

Sursă foto inițiale: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul USR PLUS acuză un blat între PNL și PSD: Marcel Ciolacu, noul membru în echipa câștigătoare / Ludovic Orban: Voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură apare prima dată în Main News.

Source: New feed