USR le solicită deputaților PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli

36

Liderul USR, Dan Barna, solicită deputaților PSD și PNL să nu blocheze, în ședința de miercuri a Camerei Deputaților, proiectul privind predarea educației sexuale în școli. Barna acuză că, în țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa, „sunt parlamentari care consideră că dacă nu vorbești despre un subiect, subiectul nu există”.

În țara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa, PSD crede că poate proteja copiii lipsindu-i de educație sexuală.

În țara cu cel mai mare număr de avorturi din Europa, sunt parlamentari care cred că dacă nu vorbești despre un subiect, subiectul nu există.

Fac apel la deputații PSD și PNL să țină seama, în ședința de astăzi, de aceste tragedii și să nu blocheze predarea educației sexuale în școli.

Educația sexuală este despre igienă, sănătate și recunoașterea pericolelor. Despre respectul față de sexul opus. Despre bolile cu transmitere sexuală. Despre consimțământ. Despre mame minore.

Nu este niciun pericol în a învăța. Câtă vreme programa școlară este alcătuită de oameni responsabili și calificați se poate găsi un echilibru care să țină seama de sensibilitățile părinților și de binele societății”, se arată pe pagina de Facebook a lui Dan Barna.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, se va afla miercuri  legea care prevede introducerea educației sexuale în școli.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul USR le solicită deputaților PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli apare prima dată în Main News.

Source: New feed