USR, despre rectificarea bugetară: Asta e reţeta dezastrului pe care guvernările PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani şi jumătate

538

USR critică rectificarea bugetară pe care Guvernul are de gând să o facă. Ei spun că nu ar trebui luați bani de la sănătate, atât timp cât în Romania nu exista un spital de arși, că nu trebuie luați bani de la transporturi în condițiile în care nu exista autostrăzi. Opoziția spune că, de la începutul anului, ministrul Cuc a reușit să cheltuie mai puțin de o treime din bugetul alocat.

„Trebuie să fii total inconștient să iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului român. Să iei bani de la sănătate și educație, într-o țară care nu are un spital de arși la standardele europene și în care abandonul școlar e în creștere, să iei bani de la transporturi în țara cu cei mai puțini kilometri de autostradă din Uniunea Europeană înseamnă să dai dovadă de cinism și de un maxim dispreț față de cetățenii plătitori de taxe”, precizează USR într-un comunicat public. 

Opoziția spune că, deși proiectul de rectificare trebuia să fie pus în dezbatere publică, nici până astăzi acesta nu este cunoscut. În plus, pentru începutul acestei săptămâni se anunțase ședința de Guvern în care proiectul ar fi trebuit aprobat. Din cauza tensiunilor din coaliția de guvernare, ședința a fost amânată.

„Liderii coaliței ar trebui să se întâlnească astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară. În viziunea lui Dăncilă și Teodorovici rectificarea bugetară înseamnă mai puțini bani pentru școli, spitale și autostrăzi.

Și dacă toate astea nu erau de ajuns, dovada cea mai clară că această mult anunțată rectificare bugetară va fi un dezastru e faptul că partenerii de guvernare ai PSD-ului, ALDE au făcut un pas în spate și refuză să-și asume răspunderea pe proiectul de rectificare, iar ministrul Teodorovici tot ezită să facă public proiectul, deși acesta trebuia dezbătut și aprobat până la sfârșitul lunii iulie. Asta e rețeta dezastrului pe care guvernările PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani și jumătate”, precizează liderii USR.

 

Articolul USR, despre rectificarea bugetară: Asta e reţeta dezastrului pe care guvernările PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani şi jumătate apare prima dată în Main News.

Source: New feed