USR cere audierea de urgență a Rovanei Plumb în Parlament

443

USR cere audierea de urgență a Rovanei Plumb, asta după ce, la sfârștiul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a trimis în Parlament informarea privind nominalizarea fostului ministru în Comisia Europeană

„Uniunea Salvați România solicită audierea de urgență în Parlament a Rovanei Plumb, propusă pentru postul de comisar european de Guvernul României.

Viorica Dăncilă a trimis abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, abia după ce toată presa a scris că, fără informare și audiere, propunerea e nelegală.

Astăzi, în Comisia de Afaceri Europene, deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii comisiei să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii. USR va face astăzi și o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii.

”Într-o democrație funcțională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe ușa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziție. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale și parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președintele Senatului Teodor Meleșcanu trebuie să programeze de urgență audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, în condițiile în care miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi”, a transmis USR printr-un comunicat de presă.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a desemnat-o pe Rovana Plumb pentru postul de comisar din partea Românie,pentru portofoliul de la transporturi.

Rovana Plumb va fi audiată în comisiile din Parlamentul European pe data de 2 octombrie.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o joi pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

sursa foto: Facebook

Articolul USR cere audierea de urgență a Rovanei Plumb în Parlament apare prima dată în Main News.

Source: New feed