USR a lansat site-ul prin care va monitoriza situaţia reală a ţintelor şi proiectelor asumate în PNRR

15

USR a lansat luni, 10 ianuarie, platforma MonitorPNRR.eu, prin care va monitoriza situația reală a țintelor și proiectelor asumate de România în Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și primul raport de analiză, anunță partidul condus de Dacian Cioloș într-un comunicat de presă.

Platforma, care poate fi accesată aici, este un instrument prin care sunt urmărite pas cu pas și diagnosticate pentru implementare corectă jaloanele și țintele din PNRR, proiectul fiind lansat cu sprijinul Parlamentului European, prin grupul Renew Europe.

„Pe platforma online monitorpnrr.eu sunt evidențiate în mod transparent jaloanele și țintele, cu termenele aferente și analiza reală a îndeplinirii acestora”, arată sursa citată.

„USR a dus acest proiect de la început, datorită eforturilor europarlamentarilor USR de a crea această șansă la nivel european, până la final, când miniștrii USR au elaborat PNRR în timpul guvernării. Acum ne dorim ca, prin eforturile noastre, să ne asigurăm că PNRR va fi implementat în interesul românilor și de aceea vom oferi transparență deplină în monitorizarea acestui program crucial pentru modernizarea României”, a declarat președintele USR, Dacian Cioloș.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a punctat că PNRR nu este al unui guvern, ci „este al cetățenilor”.

„PNRR este planul nostru de țară, este o șansă istorică pentru repararea României și plasarea ei între statele moderne ale Europei”, a subliniat acesta.

Cristian Ghinea, fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, care a coordonat elaborarea PNRR, a precizat că lansarea acestei platforme reprezintă modalitatea USR de a rămâne alături de acest proiect de țară.

USR mai arată că, din cele 21 de jaloane și ținte care au avut ca termen limită 31 decembrie 2021, situația în acest moment este următoarea:

• 13 sunt îndeplinite în mod real pe formă și pe fond (fiind marcate pe website cu culoarea verde);
• patru sunt în implementare, guvernul având măsuri în derulare care pot conduce la îndeplinirea la timp. Comisia Europeană nu a ridicat semnale de alarmă cu privire la riscul de implementare (culoarea galben);
• două sunt întârziate sau cu risc de a depăși termenul prevăzut (culoarea portocaliu);
• două sunt blocate. Măsurile propuse/adoptate de guvern nu sunt adecvate/suficiente sau nu respectă cerințele din PNRR (culoarea roșu).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul USR a lansat site-ul prin care va monitoriza situaţia reală a ţintelor şi proiectelor asumate în PNRR apare prima dată în Main News.

Source: New feed