UPDATE Viorica Dăncilă, vizită la Bruxelles. Premierul se va întâlni cu viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen/ Despre ce au discutat cei doi oficiali

450

UPDATE: În cadrul discuțiilor purtate de către premierul Viorica Dăncilă și viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce privește conturarea portofoliului alocat României în cadrul Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

„În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce privește conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene.”, se arată în comunicatul Guvernului.

De asemenea, cei doi oficiali au avut o discuție amplă cu privire la prioritățile viitoarei Comisii Europene și implementarea Agendei Strategice a UE.

Cei doi oficiali au avut o discuție amplă cu privire la prioritățile viitoarei Comisii Europene și implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.”, se mai arată în comunicat.

Știre inițială

Premierul României, Viorica Dăncilă, se va întâlni, marți, cu viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Bruxelles. În cadrul întâlnirii, cele două vor discuta despre portofoliul care va reveni României în cadrul Colegiului Comisarilor, dar și despre propunerile țării noastre pentru funcția de comisar european.

Viorica Dăncilă a spus, pe 26 iulie, că România propune un bărbat și o femeie pentru funcțiile de comisari europeni. Rovana Plumb și Dan Nicasunt cei pe care țara noastră i-a propus pentru fotoliile de la Bruxelles.

Aflată într-o vizită oficială la Iași, Dăncilă a explicat de ce i-a ales pe cei doi pentru funcțiile de comisari europeni.

„Cred că trebuie să vedem dacă comisarii sunt buni sau nu atunci când vor trece de examenul comisiei de specialitate, care va fi abordarea la nivel european legat de aceste două nominalizări.

Dacă aceste două nominalizări nu vor fi bune, vom veni cu altele, ne vor spune ‘domnule, pentru un anumit portofoliu trebuie să veniți cu cineva specialist pe portofoliul respectiv’. (…)

La ora actuală, doamna Rovana Plumb este vicepreședintele grupului S&D din Parlamentul European, domnul Dan Nica este șeful delegației române a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European.

Sunt oameni care au avut mai multe mandate de deputați europeni, cunosc foarte bine instituțiile europene, știu modul în care funcționează și știu ce înseamnă activitatea de comisar european”, a afirmat premierul.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Articolul UPDATE Viorica Dăncilă, vizită la Bruxelles. Premierul se va întâlni cu viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen/ Despre ce au discutat cei doi oficiali apare prima dată în Main News.

Source: New feed