UPDATE Viorica Dăncilă: Nu vom ieși de la guvernare. Nu îmi dau demisia. Cei lași, slabi sau cu îndoieli trebuie să plece/PSD, ședință de criză pe litoral

488

UPDATE:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul ședinței CEx, că va pleca de la Guvernare doar dacă, în Parlament, va reuși moțiunea de cenzură care va fi depusă de opoziție.

„Nu vom ieși de la guverne. Nu îmi dau demisia. Cei lași, slabi sau cu îndoieli trebuie să plece”, a precuzat Viorica Dăncilă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Liderii PSD se întâlnesc, sâmbătă, la CEx-ul partidului unde urmează să ia mai multe decizii referitoare la continuarea guvernării în condițiile în care ALDE  a părăsit coaliția, președintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștrii, iar în Parlament se anunță moțiune de cenzură.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă trebuie să rezolve problema funcționării Guvernului pentru că președintele Klaus Iohannis a anunțat-o deja că nu va mai semna pentru miniștri interimari, astfel că ședințele Executivului nu vor mai putea avea loc.

„Vom face o analiză a tuturor portofoliilor, vom face o analiză a următorilor pași, așa cum am spus, pentru perioada următoare, ne vom replia și vom continua lupta”, a spus premierul Viorica Dăncilă în conferința de presă de la Constanța.

Premierul nu exclude ca și alți miniștri să fie remaniați în ședința CEx.

„Este posibilă o remaniere oricând. Am spus că atunci când unul din miniștri nu îndeplinește programul de guvernare, nu face performanță, vom lua măsurile necesare și ați văzut că în ultima perioadă am făcut multe remanieri. Mulți spun că am schimbat foarte mulți miniștri și au numărat câte persoane au fost schimbate. Considerentul trebuie să fie altul. Ce performanță are fiecare ministru, ce realizează din programul de guvernare, iar eu ca prim-ministru dincolo de persoană, sunt interesată de ce face pentru oameni”, a precizat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, a afirmat, la conferința de presă de vineri că, în perioada următoare, mai mulți membri ALDE vor trece la PSD. Ea nu exclude posibilitatea de a numi în Guvern noi miniștri tot din ALDE și ca, la șefia Senatului, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD să susțină un parlamentar din partea ALDE.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul UPDATE Viorica Dăncilă: Nu vom ieși de la guvernare. Nu îmi dau demisia. Cei lași, slabi sau cu îndoieli trebuie să plece/PSD, ședință de criză pe litoral apare prima dată în Main News.

Source: New feed