UPDATE Reacția opoziției: Demiterea este doar un exercițiu de imagine/Ecaterina Adronescu, demisă de Viorica Dăncilă. Ministrul Educației: Am aflat de la televizor

536

UPDATE:

Reacția opoziției la demiterea ministrului Învățământului, Ecaterina Andronescu, nu a întârziat să apară.

Dacian Cioloș, lider PLUS, a scris pe facebook:

Doamna Dăncilă, e problema dumneavoastră cum vreți să scăpați de oponenții politici din interiorul partidului dumneavoastră. Doamna Andronescu avea motive să fie demisă dacă ați fi analizat cu adevărat cum funcționează Ministerul Educației și cât de relevante au fost deciziile dumneaei pornind de la agonia în care se află acest domeniu fundamental pentru viitorul societății. Dacă chiar v-ar interesa durerea oamenilor în urma acestui caz de la Caracal și, mai ales, durerea celor pe care-i țineți în sărăcie prin politici clientelare prin care PSD își favorizează baronii, ați fi început în primul rând o reformă în propriul partid, înainte de a veni să ne dați lecții de moralitate”.

Tot pe facebook s-a exprimat și Raluca Turcan, deputat PNL:

„Solicit premierului Viorica Dăncilă ca, odată cu nominalizarea noului ministru al Educației, să transforme acest domeniu într-o prioritate REALĂ a guvernării! Demiterea ministrului Ecaterina Andronescu era demult necesară, dar nu este suficientă pentru a scoate din groapă educația din România. Dacă nu se vor lua măsuri clare, începând chiar cu rectificarea bugetară anunțată, pentru a repara haosul creat de Ecaterina Andronescu, demiterea ministrului este doar un exercițiu de imagine pentru campania prezidențială a doamnei Dăncilă”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a spus, în contextul cazului de la Caracal: „eu am fost educată să nu ma urc în mașina unor străini”. Andronescu susține că a aflat de la televizor.

„Am aflat de la televizor. Nu m-a căutat, din păcate, premierul. Intenția mea era de a spune că dacă părinții nu le spun, noi la școală aveam obligația de a ii învăța pe copii sa se ferească de răufăcători.

Nu avea nicio legătură cu situația. Nu era intenția mea de a o acuza pe Alexandra sau pe părinții ei. Niciun moment nu am gândit asa. M-aș fi așteptat la o explicație. Am explicat pe Facebook ce am vrut să zic. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să fac”, a declarat Ecaterina Andronescu la Digi24.

În locul Ecaterinei Andronescu, la Ministerul Învățământului, va veni, interminar, ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Viorica Dăncilă: Sunt afirmaţii care arată lipsa de înţelegere a cazului

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Articolul UPDATE Reacția opoziției: Demiterea este doar un exercițiu de imagine/Ecaterina Adronescu, demisă de Viorica Dăncilă. Ministrul Educației: Am aflat de la televizor apare prima dată în Main News.

Source: New feed