UPDATE Nicușor Dan vrea o întâlnire cu ministrul Finanțelor: Nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea

41

UPDATE Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, i-a răspuns lui Nicușor Dan:

„Sunteţi doar la un telefon distanţă pentru a stabili o întâlnire. Discuţia va fi nu numai despre contabilitate şi bugetul anului viitor, ci mai ales despre modul în care finanţarea se transformă în servicii publice concrete şi de calitate pentru bucureşteni. Mulţumesc! P.S.: Aş fi preferat să mă sunaţi, dumneavoastră aţi preferat marketingul. Este ok”, a fost comentariul ministrului la postarea lui Nicuşor Dan.

Știrea inițială

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat duminică, 28 noiembrie, că își dorește o întâlnire cu noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, din PSD. Edilul i-a transmis ministrului că „nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea”, fostul primar al Capitalei. 

Mesajul vine după ce Nicușor Dan a avut sâmbătă o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, iar ulterior a fost atacat online de Gabriela Firea, ministrul Tineretului și Familiei.

„După întâlnirea de sâmbătă cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, îmi doresc să am în perioada următoare și o întâlnire cu domnul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu. Îi voi prezenta domnului Câciu chestiunile financiare care privesc Primăria Capitalei, ca să aibă informațiile direct de la sursă.

E important un dialog direct, fiindcă domnul ministru nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea, care pare să-și mintă și colegii de partid, nu doar bucureștenii.

Vreau să existe o bună colaborare între Primăria Municipiului București și noul Guvern, fiindcă trebuie să lucrăm împreună pentru interesul bucureștenilor. Provocarea de conflicte și utilizarea de poziții ministeriale pentru ambiții personale, așa cum face deja din primele zile fostul primar al Capitalei, va dezgusta foarte repede cetățenii”, este mesajul publicat pe Facebook duminică, 29 noiembrie, de Nicușor Dan.

Context

Gabriela Firea, ministrul PSD al Tineretului și Familiei, l-a criticat dur pe Nicușor Dan sâmbătă, 27 noiembrie. Ea i-a cerut edilului Bucureștiului să anuleze taxa de intrare la Târgul de Crăciun.

„Domnule primar fara inima, ati scumpit biletul pentru transportul in comun, ati scumpit agentul termic, acum scumpiti si bucuria Craciunului? Ce faceti cu banii primiti de la Guvern, din taxele platite de cetateni?”, a scris, între altele, ministrul pe contul personal de Facebook.

Redăm integral postarea Gabrielei Firea:

În calitate de senator al cetatenilor din Bucuresti, solicit primarului general sa anuleze de îndata taxa de intrare de 7 lei pentru accesul in Targul de Craciun, aplicata copiilor peste 12 ani si adultilor! Oricum, ar fi trebuit sa puna la dispozitie suficiente bilete care se puteau procura on-line, pentru a evita aglomeratia de la intrarea, unde se taie acum bilete, ca in vremuri de trista amintire. Nicaieri in lume nu se impune taxa de intrare in targurile de Craciun!

Si familiile cu venituri mici au dreptul sa viziteze un targ de Craciun! Asa cum s-a intamplat in anii trecuti! Va dati seama cat ar trebui sa plateasca pentru intrare o familie cu 2-3 copii? Parca se clama grija pentru oameni, digitalizarea, transparenta! Vorbe in vant!
Domnule primar fara inima, ati scumpit biletul pentru transportul in comun, ati scumpit agentul termic, acum scumpiti si bucuria Craciunului?

Ce faceti cu banii primiti de la Guvern, din taxele platite de cetateni? Santierele sunt inchise, nu testati in scoli si institutii, nu ati demarat licitatia pentru inlocuirea conductei vechi de termoficare, pentru a folosi fondurile europene obtinute de mine si echipa mea.
În afara de propaganda ieftina si acuzatii ridicole in legatura cu “greaua mostenire”, cu ce va ocupati, in putinele momente cand va exercitati atributiile de primar?

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul UPDATE Nicușor Dan vrea o întâlnire cu ministrul Finanțelor: Nu se poate baza pe informațiile de la Gabriela Firea apare prima dată în Main News.

Source: New feed