UPDATE Kovesi, tot mai aproape de funcția de procuror-șef european/ Siegfried Mureșan: Să îi urăm succes!

499

Președintele PLUS și al grupului Renew Europe a participat, miercuri, la Conferința Președinților din Parlamentul European, în cadrul căreia a fost făcut ultimul pas formal pentru validarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European.

UPDATE Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a postat pe Facebook un mesaj pentru Laura Codruța Kovesi prin care îi urează succes pentru că a fost confirmată oficial în funcția de procuror-șef european.

„Parlamentul European tocmai a confirmat-o oficial pe Laura-Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Decizia a fost luată în Conferința președinților grupurilor politice din Parlament.
A fost ultima ștampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie și a obținut-o.
Începând de astăzi, noul procuror-șef european se poate apuca de treabă. Are un an la dispoziție să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcțional până la finalul anului viitor.
Să îi urăm mult succes!”, a scris Siegfried Mureșan.

Știre inițială

„Am hotărât împreună cu președintele parlamentului și cu președinții celorlalte grupuri politice să validăm numirea doamnei Kovesi ca șefă a Parchetului European după ce și Consiliul a convenit să o susțină. Este un moment important și simbolic pentru România că lupta împotriva fraudei și corupției care aduc atingere fondurilor publice ale Uniunii Europene va fi condusă de o româncă pentru următorii șapte ani. Felicitări, Laura Codruța Kovesi! Ai șansa de a construi de la zero Parchetul European (EPPO) și sunt sigur că o vei face cu competență și cu responsabilitate”, a declarat Dacian Cioloș.

Parchetul European trebuie să fie înființat și operațional până în noiembrie 2012. Așadar, era o urgență numirea procurorului-șef european. Kovesi va avea sarcina de a organiza de la zero EPPO, iar atribuțiile sale în cei șapte ani de mandat vor consta în special în construirea structurii administrative și operaționale a Parchetului și stabilirea unor bune relații de lucru cu autoritățile judiciare naționale.

Parchetul European va fi un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a autorilor infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul UPDATE Kovesi, tot mai aproape de funcția de procuror-șef european/ Siegfried Mureșan: Să îi urăm succes! apare prima dată în Main News.

Source: New feed