UPDATE/Klaus Iohannis o felicită pe Ursula von der Leyen. Noul președinte al Comisiei Europene, ales cu 383 de voturi în Parlamentul European

478

UPDATE:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis felicitări, marţi seară, Ursulei von der Leyen, după ce a fost aleasă preşedinte al Comisiei Europene. Iohannis a arătat că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze pentru o Europă mai puternică.

Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene. 383 de parlamentari europeni au votat pentru ca fostul ministru al apărării din Germania să dețină cea mai importantă funcție la nivel european. 

Ursula von der Leyen este membră a CDU, partid care face parte din grupul PPE din Parlamentul European.

Imediat după votul parlamentarilor, șefa Comisiei Europene a declarat: „Vom lucra împreună pentru o Europă în care ne vom asuma împreuna provocările viitorului, mă așteaptă multă muncă, le mulțumesc tuturor care m-au votat. Trebuie să cooperăm în mod constructiv, ceea ce ne dorim cu toții este o Europă unică și puternică”.

Astăzi, în timpul audierilor din Parlamentul European, Ursula von der Leyen, a ținut să precizeze că:  „Nu va fi nici un compromis cu privire la statul de drept”.

Ursula von der Leyen a anunțat că va sprijini personal introducerea unui mecansim cu privire la susținerea statului de drept în toate țările europene și acesta nu va fi opțional.

Foto: gettyimages.au

Articolul UPDATE/Klaus Iohannis o felicită pe Ursula von der Leyen. Noul președinte al Comisiei Europene, ales cu 383 de voturi în Parlamentul European apare prima dată în Main News.

Source: New feed