UPDATE Comisia JURI ar putea lua o decizie, luni, în privința candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european/ Ședința nu mai are loc

456

Comisia Juridică a Parlamentului European ar putea lua o decizie, luni, în privința candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european.

UPDATE Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat că ședința JURI nu mai are loc.

„Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a votat acum că se respinge ordinea de zi a ședinței privind conflictul de interese al Rovanei Plumb cu opt voturi pentru, nouă împotrivă și două abțineri. Ședința JURI nu mai are loc”, a transmis liberalul.

Știre inițială

Eurodeputații Comisiei Juridice a Parlamentului European  vor avea, luni, o ședință cu ușile închise pentru a lua o decizie legată de candidatura la funcția de comisar european a Rovanei Plumb.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, a declarat că una dintre variante ar fi modificarea portofoliului de comisar european. Mai clar, Rovana Plumb să fie mutată de la Transporturi pe un alt domeniu. Cealaltă variantă ar fi ca eurodeputații să decidă că numirea lui Plumb în Comisia Europeană nu este oportună.

Susținere fermă pentru Rovana Plumb

Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, au transmis, duminică, faptul că o susțin pe Rovana Plumb, candidatul României desemnat pentru funcția de comisar european pentru transporturi, asta, după ce , social-democrata a primit un vot negativ, joi, în Comisia juridică a PE.

„Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, au transmis europarlamentarii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Viorica Dăncilă: Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată

Premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacție după ce candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european din partea României a fost respinsă. Social-democrata a anunțat că o va susține în continuare pe Plumb.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară – nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată.

O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Articolul UPDATE Comisia JURI ar putea lua o decizie, luni, în privința candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european/ Ședința nu mai are loc apare prima dată în Main News.

Source: New feed