UPDATE Angel Tîlvăr a preluat funcția de ministru al Apărării Naționale. Mesajul transmis de Nicolae Ciucă

111

UPDATE Angel Tîlvăr a depus jurământul de învestitură și a preluat oficial funcția de ministru al Apărării Naționale.

Îi doresc bun venit în echipa noastră guvernamentală domnului ministru al Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. Experiența domniei sale ca președinte al delegației Palamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO și cea de reprezentant în forul legislativ pentru mai multe mandate sunt argumente solide pentru preluarea portofoliului apărării.

În această perioadă complicată, marcată de ameninţările şi provocările de securitate din regiunea Mării Negre, România rămâne ferm angajată în îndeplinirea tuturor obligaţiilor care îi revin, ca un contribuitor responsabil şi activ la promovarea securităţii şi stabilităţii euroatlantice”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Angel Tîlvăr este numit ministru al Apărării Naționale, potrivit unui comunicat transmis luni, 31 octombrie, de Administrația Prezidențială. 

Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, începând cu ora 20:30.

Ministerul Apărării are, astfel, un nou șef, la o săptămână de la demisia lui Vasile Dîncu. Detalii, aici.

Ce priorități va avea la MApN

Angel Tîlvăr a transmis, în conferința de presă susținută la finalul Consiliului Politic, că, dacă va fi acceptat ca ministru al Apărării, prima discuție o va purta cu colegul de partid Vasile Dîncu.

Dacă va găsi de cuviință să îmi detalieze motivele pentru care a demisionat, eu voi avea această discuție cu domnia sa (….). În ceea ce privește motivațiile domniei sale, eu nu am de a face altceva decât să speculez și nu îmi doresc să încep”, a transmis Angel Tîlvăr.

Totodată, a menționat că principala preocupare pe care o va avea la MApN va fi „dorința de a păstra cetățenii acestei țări într-o atmosferă de calm și normalitate”, în contextul războiului din Ucraina.

Pe de altă parte, să nu uităm că, în momentul în care discutăm acum, există militari români care fie sunt sub egida NATO sau sub egida UE, fie sub egida ONU, fie în format de coaliție, își desfășoară activitatea în diferite zone ale lumii. Și ei sunt la fel de importanți ca și noi.

Vorbim că vom aloca 2,5% din PIB pentru Apărare. Pe lângă 2,5% din PIB pentru Apărare, însemnând dotare, înzestrare și așa mai departe, vreau să nu uităm că sunt la fel de importanți pentru noi oamenii implicați în arhitectura de apărare. Vom colabora cu Parlamentul și vom propune acele norme care să ușureze condițiile de viață și muncă pentru cei cărora le datorăm atât de mult”, a mai transmis Angel Tîlvăr.

Cine este Angel Tîlvăr

Angel Tîlvăr este parlamentar din anul 2004, având la activ 3 mandate de deputat (2008-2020) și 2 mandate de senator (2004-2008, 2020-prezent).

În prezent, senatorul social-democrat este președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Potrivit CV-ului pus la dispoziție pe site-ul Parlamentului, Tîlvăr (60 de ani) este doctor în științe umaniste, a absolvit cursurile Facultății de Limbi Străine și a urmat cursuri postuniversitare la SNSPA, Colegiul Național de Apărare, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” și Institutul Diplomatic Român.

Până să intre în Parlament, a fost profesor (între 1985 și 2004) și consilier județean, ocupând și funcția de vicepreședinte al PSD Vrancea.

La finalul anului 2014 a fost numit ministru pentru Relația cu Diaspora, dar a rezistat până în toamna anului 2015, când prim-ministrul de atunci, Victor Ponta, și-a dat demisia pe fondul protestelor declanșate odată cu tragedia de la Colectiv.

Sursă foto: Facebook / Angel Tîlvăr

Articolul UPDATE Angel Tîlvăr a preluat funcția de ministru al Apărării Naționale. Mesajul transmis de Nicolae Ciucă apare prima dată în Main News.

Source: New feed