Undă verde la CCR pentru Legea care majorează veniturile aleșilor locali

31

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins marți, 28 februarie, sesizarea prin care USR a reclamat Legea care majorează veniturile primarilor și a președinților de consilii județene, potrivit unor surse Main News. 

Legea susținută de coaliția PSD-PNL-UDMR a fost adoptată în septembrie și prevede majorarea cu până la 2.000 de lei a indemnizațiilor pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.

Inițial, Senatul adoptase un amendament care viza majorarea salariilor pentru alți demnitari, inclusiv parlamentari. În schimb, amendamentul a fost respins în Senat.

„Trebuie să înțelegem ce am votat azi, să ne uităm la cifre. 26% din angajați câștigă salariul minim pe economie, iar peste 70% câștigă sub 5.400 lei brut. Un salariat din administrația publică locală are o medie salarială de 6.338 de lei. Ați votat pentru voi și ai voștri, dar eu vă înțeleg, sincer, o parte dintre ei vă aduc voturile la fiecare alegere”, a reclamat deputatul USR Alin Apostol, în septembrie, când a fost adoptată Legea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Undă verde la CCR pentru Legea care majorează veniturile aleșilor locali apare prima dată în Main News.

Source: New feed