Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore fiind bănuit că ar fi tăiat roțile mașinii polițistului care l-a filmat pe Rădulescu când îl amenința

492

Un bărbat de 22 de ani a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru că ar fi tăiat roțile mașinii personale ale agentului din Prahova, care a filmat consilierul unui deputat PSD când înjura polițiștii.

Potrivit IPJ Prahova, în noaptea de marți spre miercuri, un bărbat ar fi tăiat cu un cuțit două roți ale mașinii personale agentului din localitatea Păulești.

Cercetările în acest caz sunt făcute de polițiștii din cadrul Poliției Ploiești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Conform IPJ Prahova, polițistul din Păulești i-a anunțat pe colegii săi că, în timp ce se afla în concediu de odihnă, o persoană i-a înțepat anvelopele a mașinii personale. Polițistul ar fi primit mai multe amenințări.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitor la faptul că unui polițist din Păulești i-au fost tăiate cauciucurile  autovehiculului personal, de către o persoană de la care ar fi primit anterior amenințări, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, este abilitat să comunice următoarele:

În noaptea de 01/02 octombrie a.c., am fost sesizați de către polițistul din Păulești, despre faptul că, în timp ce se afla în concediu de odihnă, o persoană cunoscută i-ar fi înțepat anvelopele autovehiculului personal.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, ocazie cu care s-a constatat faptul că două anvelope ale autovehiculului parcat în fața imobilului de domiciliu al acestuia, prezentau urme de înțepare cauzate de un obiect înțepător-tăietor.

În cauză, s-au constituit echipe de căutare a persoanei reclamate de către partea vătămată, precum și a autovehiculului acestuia, atât pe raza localității Păulești și în zona adiacentă, precum și pe raza municipiului Ploiești, urmând a se stabili întreaga activitate infracțională a acestuia.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, cercetările fiind coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești”, a anunțat IPJ Prahova.

Lucian Rădulescu, către un polițist: „Îți arăt eu ție!”

Pe 4 septembrie, un consilier al unui deputat PSD a fost filmat în timp ce amenința și înjura un agent de poliție care voia să îl amendeze fiindcă a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, deși în locul respectiv era un indicator rutier care interzicea acest lucru.

În clipul video făcut public de agentul de poliție Marian Godină se observă cum Rădulescu scoate legitimația sa emisă de Camera Deputaților din portofel și i-o aruncă agentului pe acte, amenințându-l: „Nu cred că trebuie să ai conflict cu mine”, i s-a adresat agentului.

Rădulescu: Îți arăt eu ție!

Deși polițistul îi explică că a oprit lângă un semn de oprire interzisă, Lucian Rădulescu spune că așteaptă pe cineva și începe să țipe înjurându-l și amenințându-l pe agent. Ulterior, acesta strigă „Hai, du-te și dă-mi amendă. Îți arăt eu ție!” și părăsește locul evenimentului.

Lucian Rădulescu este consilier al deputatului PSD de Prahova Laura Moagher, care a câștigat un mandat în alegerile din 2016. De asemenea, el este director adjunct al CSM Ploiești și administrator al bazelor sportive din subordinea clubului.

„Bărbatul din imagini în vârstă de 45 de ani a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, iar la intervenția echipajului de Poliție acesta a devenit recalcitrant, a adresat injurii. După ce a înmânat documentele polițiștilor a părăsit locul evenimentului. Ulterior s-a prezentat cu autoturismul la sediul postului de Poliție, iar în urma testării cu aparatul Etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,16 ml/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care a fost sancționat prin întocmirea mai multor procese verbale de constatare a contravenției pentru: oprire neregulamentară, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru adresare și injurii și nerespectarea indicațiilor polițistului. Suma amenzilor este în valoare de 2875 de lei și a fost reținut permisul de conducere.”, a spus Alina Persinaru, din cadrul IPJ Prahova.

Foto: Inquam photos/ Realitatea de Prahova

 

Articolul Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore fiind bănuit că ar fi tăiat roțile mașinii polițistului care l-a filmat pe Rădulescu când îl amenința apare prima dată în Main News.

Source: New feed