Un deputat USR va sesiza DNA în legătura cu licitația de la Ministerul Sănătății pentru vaccinurile antigripale

558

Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză Ministerul Sănătății că a cheltuit peste 700.000 de euro pe o cantitate mare de vaccinuri antigripale care însă nu corespund caietului de sarcini. Ungureanu spune că, deși ar fi trebuit ca vaccinurile să fie destinate grupei de vârstă 6 luni – 64 de ani, cele care au fost cumpărate de minister sunt pentru grupa de vârstă 3 ani – 64 de ani.  Asta înseamnă statul nu a achiziționat vaccin antigripal pentru copiii de la 6 luni la 3 ani. Deputatul anunță că va sesiza DNA. 

„700.000 de euro au fost aruncate pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

Funcționari din Ministerul Sănătății au decis în mod ILEGAL achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni- 3 ani! Până în luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată”, precizează deputatul Emanuel Ungureanu.

Licitația pentru achiziționarea vaccinului antigripal a fost demarată în luna martie și presupunea ca, în următorii 4 ani, ministerul să cumpere 8 milioane de doze. Deputatul Ungureanu susține că nu s-a respectat caietul de sarcini.

„Toate bune și frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătății, a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini!

Mai precis, în loc să achiziționeaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni – 64 ani, așa cum este recomandat de OMS și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus…”, mai precizează Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR spune că de această licitație s-a ocupat Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății condusă de Amalia Șerban, o apropiată a Sorinei Pintea.

El anunță că va sesiza DNA.

 

Articolul Un deputat USR va sesiza DNA în legătura cu licitația de la Ministerul Sănătății pentru vaccinurile antigripale apare prima dată în Main News.

Source: New feed