Ultima sută de metri pentru numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European. Consiliul UE și Parlamentul European, discuții despre desemnarea candidatului comun

456

Parlamentul European și Consiliul UE ar putea să decidă astăzi candidatul comun la șefia Parchetului European. Având în vedere că Laura Codruța Kovesi a fost desemnată joi, prin vot, candidatul Consiliului UE, după ce a primit și sprijinul Parlamentului European, numirea ei în funcție intră în linie dreaptă.

După discuțiile de astăzi când echipa de negociere a Consiliului UE va informa Parlamentul despre votul din COREPER urmează apoi ca decizia să fie formalizată în ședința Confederației Președinților.

Procedura de numire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european se va încheia după votul din plenul Parlamentului European.

Ambasadorii Uniunii Europene, reuniți joi în ședința COREPER, au sprijinit-o pe Laura Codruța Kovesi pentru a obține funcția de procuror șef european. În urma votului, Kovesi a obtinut 22 de voturi „pentru” și 17 voturi „împotrivă”.

Votul din data de 19 septembrie a reprezentat o schimbare de poziție pentru statele membre, care anterior l-au sprijinit procurorul francez Jean-Francois Bohnert pentru această funcție.

Guvernul nu a susținut-o pe Kovesi în demersul ei de a ajunge procuror șef european. Viorica Dăncilă a anunțat, înainte din votul din COREPER, că va cere ambasadorului României la UE să voteze împotriva fostei șefe a DNA.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Articolul Ultima sută de metri pentru numirea lui Kovesi la șefia Parchetului European. Consiliul UE și Parlamentul European, discuții despre desemnarea candidatului comun apare prima dată în Main News.

Source: New feed