Ultima bătălie între Orban și Cîțu înainte de Congres

30

Au fost replici acide, sâmbătă, 18 septembrie, între Ludovic Orban și Florin Cîțu la ședința Biroului Politic Național al PNL, cu doar o săptămână înainte de Congresul în care va fi ales președintele formațiunii. 

În dezavantaj la numărul de filiale care îl susțin, Ludovic Orban a fost extrem de incisiv la adresa contracandidatului său, pe care îl consideră responsabil de declanșarea crizei politice.

„Mai mult decât atât, prin decizii care nu au fost luate cu acordul meu am ajuns într-o criză politică care pune sub semnul întrebării guvernarea PNL. Cel care va fi ales președintele PNL are de atins câteva obiective imediate care trebuie să țină cont de realitatea politică și capacitatea politică a fiecăruia demonstrată de cariera din spate”, a afirmat Ludovic Orban în discursul său.

Cîțu se consideră mare favorit

În pofida poziției tot mai șubrede pe care o are la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a insistat asupra susținerii de care beneficiază în rândul filialelor PNL, care vor trimite delegații la Congres.

„Sunt 40 de filiale care au votat moțiunea România Liberală dintre care 34 doar moțiunea România Liberală. Aș vrea să vă aduc aminte ce spuneam la discuția pe care am avut-o când am lansat programul de guvernare, fiind campanie electorală”, a subliniat Florin Cîțu.

Congresul PNL, în pericol

Programat să se desfășoare pe 25 septembrie la Romexpo cu prezența a 5.000 de delegați, Congresul PNL riscă să nu se poată desfășura din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19. O derogare pentru acest eveniment ar putea fi oferită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, așa cum a dat de înțeles premierul Florin Cîțu, însă o creștere explozivă a numărului de noi infectări le-ar putea da liberalilor planurile peste cap.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ultima bătălie între Orban și Cîțu înainte de Congres apare prima dată în Main News.

Source: New feed