UDMR nu va susține Guvernul PSD în Parlament. Korodi: Nu se pune problema să discutăm despre asta

523

Liderul deputaților maghiari, Atilla Korodi, a anunțat, luni, la RFI, că UDMR nu va avea nicio discuție politică cu PSD pentru a sprijini Guvernul. Declarația vine în urma anunțului făcut de premierul Dăncilă, conform căruia va discuta cu UDMR despre susținerea Executivului în Parlament.

”Efectiv, declarația premierului nu o înțelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliția de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuție politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliția de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă și din percepția noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliții”, a anunțat Korodi.

Atilla Korodi: Nu se pune problema ca UDMR să susțină Guvernul PSD

Korodi Atilla a mai precizat că UDMR nu ar trebui să susțină sub nicio formă un guvern minoritar PSD.

„Poziția mea la ora actuală, personală, pentru că această discuție nu a fost purtată în UDMR: în nici o condiție (…). Decizia noastră a fost fermă și ea a fost luată după mai mulți pași care au fost făcuți de actuala coaliție de guvernare și de PSD, care a demolat și cea mai mică încredere care se putea face și asta se leagă de câteva teme foarte importante și mai ales de problematica Văii Uzului”, a conchis deputatul UDMR.

Întrebat dacă UDMR își va susține poziția în cazul despărțirii coaliției, deputatul maghiar a spus:

”Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează, dacă poate. Poate un Pro România, altă soluție nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea și analiza pe care trebuie să o facă orice forță politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”.

Context

Reacția deputatului Atilla Korodi vin în urma declarațiilor Vioricăi Dăncilă, în care a anunțat că va vorbi cu Kelemen Hunor pentru o susținere a Executivului în Parlament.

„O să discut și cu domnul Kelemen Hunor. Este normal să discut cu toti liderii politici. Așa este undeva unde într-adevăr vrei sa obții consens și vrei să discuți cu toți cei care accepta un dialog. Cu cei care nu îl accepta e foarte greu sa intri într-o discuție în care auzi numai țipete și urlete, nu asta caracterizează poporul roman”, a spus Viorica Dăncilă.

Articolul UDMR nu va susține Guvernul PSD în Parlament. Korodi: Nu se pune problema să discutăm despre asta apare prima dată în Main News.

Source: New feed