UDMR a părăsit ședința pentru conducerea ministerelor UPDATE

22

UPDATE UDMR a plecat de la negocieri, surse participante la discuţii afirmând că  reprezentanţii Uniunii nu au acceptat propunerea de a renunţa la Ministerul Dezvoltării, fiind dispuşi să renunţe la Ministerul Sportului. Conform aceloraşi surse, deşi nemulţumiţi de avoluţia discuţiilor, cei de la UDMR nu au invocat varianta ieşirii de la guvernare.

Știre inițială

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit într-o şedinţă, joi, 18 mai, pentru discuţii privind rocada premierilor şi formula noului Executiv, condus de Marcel Ciolacu. După trei ore de discuţii între delegaţiile PNL şi PSD, negocierile sunt blocate, au precizat surse politice pentru News.ro.

Social-democraţii doresc să păstreze Ministerul Transporturilor, deşi potrivit protocolului acesta ar reveni PNL, după rocadă. La Palatul Victoria au fost prezenți și liderii UDMR. Ei nu doresc să părăsească guvernarea şi insistă să păstreze Ministerul Dezvoltării, fiind de acord să piardă Ministerul Sportului prin comasare. Astfel, ar rămâne cu două ministere şi cu funcţia de vicepremier. Noul Executiv ar urma să aibă 18 portofolii, iar ministerele Antreprenoriat şi Turism şi Sportul să se comaseze în Ministerul Economiei şi Ministerul Familiei.

Comasarea ministerelor, luată în calcul de Coaliție

Se discută şi despre o comasare de ministere, respectiv Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului care să meargă în Ministerul Economiei, iar Ministerul Sportului să intre la Ministerul Familiei şi Tineretului, condus de Gabriela Firea.

Unii lideri din PNL, pe de altă parte, îşi doresc unul din ministerele de forţă ale UDMR, Mediul sau Dezvoltarea, portofolii care gestionează foarte mulţi bani. UDMR urmează să se pronunţe dacă este de acord cu renunţarea la un portofoliu la rocada premierilor, în condiţiile în care, spuneau liderii Uniunii, protocolul coaliţiei a fost semnat între PNL şi PSD şi nu îi priveşte pe ei.

Depunerea mandatului de către premierul Nicolae Ciucă ar urma să aibă loc pe 26 mai, iar până la finalul lunii să se instaleze la Palatul Victoria noul Executiv condus de premierul PSD, Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Iohannis vrea ca partidele să negocieze conducerea ministerelor cât mai rapid. Ce spune despre greva profesorilor

Articolul UDMR a părăsit ședința pentru conducerea ministerelor UPDATE apare prima dată în Main News.

Source: New feed