Turcan: PNL nu votează învestirea noului Guvern Orban, pentru a declanșa alegeri anticipate

9

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a anunțat, sâmbătă, că toți parlamentarii PNL nu vor vota învestirea unui nou Cabinet, având scopul de a declanșa alegerile anticipate.

„Niciun parlamentar al PNL nu a votat pentru moțiunea de cenzură inițiată de OSD. (…) După acest vot, în condițiile în care noi susținem organizarea de alegeri anticipate, ținând cont ca procedura constituțională este aceea ca pentru a dizolva Parlamentul trebuie să fie respinse două formule de Guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toți Parlamentarii, dar se va abține la votul pentru învestirea unui nou Cabinet”.

Turcan a subliniat că liberalii se văd nevoiți să meargă pe această variantă deoarece aceasta este procedura constituțională pentru declanșarea alegerilor anticipate, conform cu dorința electoratului.

„Aș spune că textul Constituției te forțează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci este dictată de textul Constituției. Oamenii își doresc alegeri anticipate, dacă noi le explicăm oamenilor că această este singura variantă de a ajunge la alegeri anticipate, sunt convinsă că orice nemulțumire legată de modul în care sună textul constituțional poate fi clarificată și până la urmă rezultatele sunt cele mai importante”, a spus Raluca Turcan.

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, vineri seara, că există posibilitatea ca social-democrații să voteze noul Guvern care a fost, din nou, desemnat.

„Exista si posibilitatea sa fie investit Guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au initiat motiunea de cenzura cu care ne-au dat jos. (…) Daca este votat de parlamentarii PSD, inseamna ca prin votul pe care il dau vor spune ca: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenta Guvernului, suntem de acord ca Guvernul sa fie PNL, suntem de acord sa nu mai facem opozitie, ca noi am investit Guvernul. Pai nu va dati seama ca ar fi ridicoli?”, a spus Orban, la TVR1.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Turcan: PNL nu votează învestirea noului Guvern Orban, pentru a declanșa alegeri anticipate apare prima dată în Main News.

Source: New feed