Tudorel Toader susține că scrisoarea denigratoare la adresa lui Kövesi publicată în Financial Times nu a fost trimisă de el

26

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader susține că nu el a semnat scrisoarea denigratoare la adresa fostei șefe DNA Laura Codruța Kövesi, publicată în Financial Times în luna martie 2019.

Fostul ministru al Justiției a afirmat într-un interviu acordat Aleph News că el a aflat despre document abia după ce a fost publicat. El susține că publicarea documentului denigrator a costat 40.000 de euro și nu a avut nimic de a-face cu acest lucru.

„Pe data de 7 martie, sper să nu greșesc, 2019, era procedura de desemnare a procurorului șef european, și a apărut într-un ziar de peste ocean o scrisoare cu numele meu, ministru al Justiției încă, cu numele meu, prin care o denigram pe doamna Kövesi. Eu am aflat de această scrisoare după ce ea a apărut în presa de peste ocean. Am întrebat, mi-a dat-o cineva, o doamnă iarăși care este plină de morală, mi-a dat un email pe care îl am și acum. Și-n care îmi zice: am trimis la…, nu știu ce, faptul era consumat. Orice aș mai fi spus eu, că nu eu, că nu cutare, nu asta, dar… zic când ne-am văzut față în față: zic – aveți relații cu revista aia așa mare, ca să vă publice acolo? Zice da, noi avem cunoștințe, 40.000 de euro, am rezolvat problema”, a declarat fostul ministru.

Tudorel Toader a mai spus, între altele, că a trimits o solicitare publicației Financial Times prin care cere detalii despre scrisoarea semnată în numele său:

„Acum, eu tot amân de o zi-două să pun scrisoarea trimisă către revistă prin care cer simplu: vă rog, a apărut la dumneavoastră, pe 7, la ora 14 și 19 minute, 7 martie 2019, scrisoarea cum că eu aș fi semnat și adresat împotriva doamnei Kövesi. Vă rog să ne spuneți când ați primit-o, de la cine ați primit-o și cât v-a plătit că eu știu răspunsul, dar să ne clarificăm. Și dacă îl voi primi, sper că îl voi primi, îl voi face public, după cum voi face publică chiar și scrisoarea, dar ăsta-i conținutul ei”, a mai explicat fostul ministru.

Întrebat dacă persoana care a trimis scrisoarea la cotidianul american este din justiţie sau din politică, Tudorel Toader a precizat doar că este „o persoană omniprezentă”.

Contactat astăzi de Main News, Tudorel Toader a precizat că încă nu a primit răspuns la scrisoarea adresată Financial Times.

Financial Times a publicat în 2019 o scrisoare semnată de ministrul Justiției la acea vreme, Tudorel Toader, în care acesta solicita ca Laura Codruța Kövesi, fost procuror-șef DNA, să nu fie numită în funcția de procuror-șef al Parchetului European (EPPO).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tudorel Toader susține că scrisoarea denigratoare la adresa lui Kövesi publicată în Financial Times nu a fost trimisă de el apare prima dată în Main News.

Source: New feed