Tot mai multe critici din tabăra liberalilor, după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Ministerul Sănătății nu poate fi agenție de marketing online

39

Mai mulți liberali au criticat modul în care a fost luată decizia de a evacua pacienții de la Spitalul Foișor, după ce unitatea medicală a fost transformată în unitate suport COVID. Fostul ministru al Muncii în Guvernul Orban, Violeta Alexandru, consideră că decizia luată la nivelul Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență pare că nu ar fi pus pe primul plan atenția pentru pacient, în timp ce deputatul Daniel Gheorghe aduce critici dure ministrului Vlad Voiculescu.

Violeta Alexandru este de părere că ar fi fost nevoie de o comunicare bună și de o transparență totală a deciziei, din primul moment în care a fost luată.

Nu a putut nimeni să facă un calcul de genul următor? Chiar înainte de luarea deciziei. Nr. pacienți de transportat x nr. minute necesare pregătirii de plecare (inclusiv dosarul gata ca să nu caute dimineață noul doctor o hârtie care a rămas pe la Foișor) x nr. minute deplasare salon – ambulanță x nr. cadre medicale disponibile ptr. pregătire plecare bolnav x nr. personal necesar manipulare targa x nr. targi x nr. ambulanțe care se duc și se întorc după alți pacienți = prea multe ore ca să putem face o treabă civilizată și să îi și lăsăm pe bolnavi să se odihnească pe timpul nopții”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Senatorul PNL este arată că pasarea responsabilității este cel mai enervant lucru într-o situație de acest gen.

Toată lumea a tăcut să nu supere șefii. Pacienții rezistă. Nu, nu e în regulă așa. Și decizia (de a se întâmpla totul imediat) și organizarea par că nu au pus pe primul plan atenția pentru pacient. Pacienților și familiilor lor trebuie să le cerem scuze”, a precizat senatorul PNL.

În schimb, deputatul liberal Daniel Gheorghe susține că a fost primul demnitar al PNL care a avertizat despre riscurile pe care le va implica un mandat la Ministerul Sănătății sub tutela lui Vlad Voiculescu.

Nu îmi pot închipui cum poate fi condus cel mai important minister al României pe timp de pandemie într-o manieră care nu are nimic de-a face cu respectul pentru demnitatea ființei umane, compasiunea și profesionalismul! Ministerul Sănătății nu poate fi nici agenție de marketing online și nici nu poate deveni, în astfel de timpuri crunte pentru omenire, un fel de centru de calificare la locul de muncă pe postul de ministru și pe cele de secretari de stat”, sunt criticile aduse de Daniel Gheorghe la adresa ministrului Sănătății.

Fostul parlamentar Adriana Săftoiu a precizat că situația creată în jurul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor ar arăta că „ceva e putred în sistem”.

Greu de înțeles cum s-a ajuns la situația de la Foișor. Imaginile sunt de-a dreptul șocante, oameni operați îndesați în mașini, un management execrabil la o situație generată de o decizie ministerială. Și încercarea de a scuza pe cineva pentru că e pandemie nu ar trebui să mai țină. Cu toată simpatia față de o persoană sau alta, aici e o situație care arată ceva putred in sistem”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Unul dintre vicepreşedinţii PNL, Beni Oni Ardelean, a anunţat că va cere premierului României demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după ce mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi, seara trecută, de la Spitalul Foişor din Bucureşti, unitatea devenind spital suport COVID.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Demisia lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, solicitată din interiorul coaliţiei de guvernare: Semnalez de câteva luni derapajele, stângăciile și atitudinea acestui ministru

În schimb, Birourile reunite ale conducerilor celor două partide care formează Alianța USR-PLUS și-au reafirmat susținerea față de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tot mai multe critici din tabăra liberalilor, după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Ministerul Sănătății nu poate fi agenție de marketing online apare prima dată în Main News.

Source: New feed