Tomac: Ne-am fi dorit să existe o majoritate de peste 50%, formată din PMP, USR şi PNL, anul viitor

556

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac, a afirmat vineri că şi-ar dori să existe anul viitor o majoritate de peste 50%, formată din PMP, USR şi PNL, el precizând, totodată, că partidele de Opoziţie ar trebui să încheie un acord înainte de alegerile prezidenţiale, prin care să-şi asume că vor corecta abuzurile PSD privind Justiţia.

“Îmi este greu să cred că actuala majoritate parlamentară va ţine cont de raport (raportul GRECO – n.r.), dar există o soluţie – ca partidele de Opoziţie să încheie un acord preelectoral, chiar înainte de campania prezidenţială, prin care să-şi asume angajamente ferme că vor corecta toate aceste abuzuri ale PSD în ceea ce priveşte funcţionarea Justiţiei, şi le vom corecta imediat după ce se va instala o nouă majoritate în Parlament, în urma alegerilor de anul viitor (…). Este esenţial să-i convingem pe cetăţeni că pe temele mari suntem capabili să ne dăm mâna, să găsim consens şi să-i asigurăm că aceste priorităţi nu vor fi trecute pe linia de aşteptare, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori”, a declarat Tomac la RFI.

El a menţionat că nu trebuie să se uite că existe mai multe decizii luate de cetăţeni care au fost ulterior abandonate de clasa politică, un exemplu în acest sens fiind reducerea numărului de parlamentari.

Tomac a arătat că este nevoie de un consens, aşa cum a fost în cazul acordului politic iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis privind implementarea rezultatului referendumului din 26 mai. ''Trebuie să dăm un semnal de unitate'', a spus el.

Întrebat dacă se vede într-un guvern alături de Victor Ponta sau de USR – PLUS, liderul PMP a precizat: ''Nimeni nu l-ar fi văzut pe domnul Cioloş votând cu domnul Manda, dar uitaţi-vă că în Parlamentul European s-a creat o majoritate între PPE socialişti şi grupul condus de domnul Cioloş. Deci în politică e posibil orice, atât timp cât obiectivele şi ţintele sunt realiste şi servesc binele public, bineînţeles ţinând cont de angajamentele pe care ţi le asumi în campania electorală. Ne-am fi dorit să existe o majoritate de peste 50%, formată din PMP, USR şi PNL, anul viitor”. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)